Lumen, trei seri de spectacol grandios pe Bega (video)

Asociația „Timișoara Capitală Culturală Europeană” continuă să le ofere timișorenilor spectacole inedite și uimitoare prin modul total diferit de ceea ce le era familiar până acum.

În cele trei seri ale weekendului recent încheiat, în fața fostului combinat Solventul s-a desfășurat spectacolul „Bega! prezintă Lumen”, care a atras mii de oameni, dornici să urmărească un joc încântător de lumini, muzică, dans, imagine și sunet. Istoria orașului de pe Bega a fost prezentată pe parcursul a 45 de minute, răstimp în care exprimările artistice consacrate, combinate cu efecte speciale, au fost la ele acasă.

Proiecțiile luminoase și reflexiile lor în apă au fascinat publicul, la fel și artiștii care au apărut pe cerul nopții purtați de utilaje de ridicat. Pentru proiect au fost folosite două macarale de 80 și 130 de tone, video-mapări, barje, bărci și alte elemente tehnice necesare pentru a crea un eveniment spectaculos, spre încântarea celor prezenți.

Scopul urmărit a fost activarea fostului port al Timișoarei prin crearea unei producții personalizate, folosind povestea orașului, cu actori culturali locali coordonați de coregraful Jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse.

Reamintim că muzica i-a aparținut compozitoarei Sophy Smith, cu participarea compozitorului Cári Tibor, conținutul grafic pentru videomapări a fost realizat de compania bască Logela, iar conținutului artistic al programului a fost creat cu participarea Unfold Motion (RO, TM), Asociatia Culturala Tgp (RO, TM – coordonator al voluntarilor pentru muzică), Tango Timișoara și Salsa With Attitude Dance School.

Programul a beneficiat de susținerea și implicarea organizațiilor Prin Banat, Cries, Solidart, ISOT, Melopolis, Ceva de Spus, Verde pentru Biciclete, Palladium Dance Club, Fabrica de Arte, Universitatea de Vest Timișoara și Symme3D.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns