Lugojul, inclus în Master Planul General de Transport al României cu un drum expres până la București

drum lugoj bucuresti

Lugojul este pe lista Ministerului Transporturilor și a Ministerului Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene în ceea ce privește proiectele de transport ce urmează a fi implementate în perioada 2018-2027.

Cele două ministere au inițiat un “Memorandum privind demararea pregătirii unui portofoliu de proiecte de transport”, proiect ce a fost aprobat joi, 28 decembrie, în ședința Guvernului României, în care este inclus și municipiul de pe Timiș, pentru sectorul rutier ca plan strategic identificat ca prioritar din Master Planul General de Transport al României.

CITEŞTE ŞI: Bănăţeanca Nicoleta Voica s-a logodit: „Când o să facem nunta, o să știe toată lumea”

Acesta prevede un drum expres București – Craiova – Lugoj cu o lungime de 397 kilometri și o valoare totală de 2.514 milioane de euro.

Reprezentanții ministerului dau asigurarea că obținerea unei stabilități în abordarea strategică garantează că proiectele odată lansate nu vor mai fi stopate creând premisele implementării rapide a proiectelor.
CITEŞTE ŞI: Un bărbat, membru al unei formații de lăutari, a murit în mașină la intrare pe Autostrada Arad-Timișoara

„Proiectele prevăzute în memorandumul aprobat, în completarea proiectelor a căror pregătire și implementare este deja demarată, și anume Autostrada Sibiu-Pitești, Autostrada Transilvania, Centura București, Reabilitare CF Simeria – Km 614, CF Brașov – Sighișoara și CF Predeal – Brașov, vor asigura împreună cu acestea conectarea tuturor regiunilor istorice ale României, contribuind la reducerea discrepanțelor de dezvoltare economică și socială”, transmite Ministerul Transporturilor.

În memorandum mai sunt alte patru astfel de inițiative, proiecte ce vor fi finanțate atât din fonduri europene, cât și din fonduri rambursabile de la Instituțiile Financiare Internaționale, cum ar fi Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, scrie redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns