Ludovic Orban, despre „vrăjeala cleptocraților roșii”

orban

Aflat ieri la Timișoara cu ocazia sărbătorii orașului, președintele PNL, Ludovic Orban, nu a pierdut ocazia de a arunca o serie de săgeți către PSD.

„Am convingerea că vor fi transferate contribuțiile sociale de la angajator la angajat, pentru că șemecheria pe care o urmăresc este foarte simplă. Ei îi mint pe funcționarii publici că le măresc salariile cu 25 la sută, dar în timpul ăsta se pregătesc să le ia din câștigul promis cea mai mare parte, dacă nu chiar și mai mult.

Odată cu transferul cotelor care erau plătite de angajator – pentru pensie și pentru sănătate – către angajat, salariul brut crește cu procentul corespunzător sumelor care sunt transferate de la angajator la angajat. Ca urmare a creșterii salariului brut, prin acest artificiu, impozitul care înainte se aplica pe un salariu mai mic acum se pune pe salariul mărit.

Contribuțiile care erau aplicate tot la un salariu brut mai mic vor crește și ele, pentru că se vor aplica la salariul brut mărit. Rezultatul acestui mișmaș pus la cale de guvernanți este unul catastrofal pentru angajați, și anume scăderea creșterii salariului net.

Adică, practic, de la 25 la sută, cât promit ei că vor crește salariile angajaților din sectorul public, salariile vor crește cu doi-trei-patru la sută”, a explicat Ludovic Orban. „Noi le atragem atenția tuturor celor care mai cred în vrăjeala cleptocraților roșii să nu mai plece urechea la minciunile care le sunt servite de dimineață până seara”, a adăugat Orban, care s-a arătat convins că după 1 ianuarie 2018, oamenii vor constata nu numai că nu s-au ales cu cine știe ce venituri în plus, ci și că puterea de cumpărare a salariului net va scădea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns