Lucrări la unitățile de învățământ din Timișoara

lucrari scoli

Primăria Timișoara a anunțat că în această perioadă se află în curs de pregătire lucrări la o serie de spații școlare din oraș.

Astfel, sunt planificate următoarele investiții: reabilitarea faţadei şi învelitoarei la Colegiul I.C. Brătianu (a fost elaborată documentaţia şi va fi înaintată spre Comisia tehnică și economică – CTE); construirea corpului 2 al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” pentru Şcoala gimnazială de pe strada Popa Şapcă (a fost obţinută autorizaţia de construire, a fost refăcută documentaţia economică şi este în curs de elaborare documentaţia pentru achiziţia lucrărilor); înlocuirea acoperișului la Liceul de Artă (a fost elaborată documentaţia şi este în curs de pregătire pentru a o înainta spre CTE); reabilitarea internatului Liceului „Henri Coandă” (este în curs de semnare contractul de proiectare); reabilitarea acoperişului tip şarpantă la un corp al Şcolii gimnaziale nr .19 (a fost obţinută autorizaţia de construire şi este în curs de elaborare documentaţia pentru achiziţia lucrărilor).

De asemenea, vor fi reablitate termic mai multe unități de învățământ. Au fost obţinute autorizaţiile de construire şi sunt în curs de elaborare documentaţiile pentru achiziţia lucrărilor de reabilitare termică prin montarea de termosistem pe fațadă pentru grădinițele PP11 (Strada Versului), PP27 (Strada Brândușei) și școlile gimnaziale nr. 25 (Strada Cosminului), nr. 24 (Strada Brândușei) și nr. 2 (strada Mureș).

Reparații peste vară

Pentru începerea în bune condiții a viitorului an școlar, se lucrează la: Liceul „Grigore Moisil” – înlocuirea gardului, reparații și igienizări interioare (pregătire pentru Balcaniadă); Grădiniţa „Lenau”- reparaţii /igienizări interioare, înlocuirea parchetului; Grădiniţa PP23 – reparaţii capitale la acoperişul tip terasă prin refacerea hidroizolaţiei (aproximativ 1.300 mp); Şcoala generală 26 – continuă reparaţiile cu restul etajelor (anul trecut a fost amenajat etajul III), unde se fac reparaţii capitale ( igienizări interioare, reparaţii la băi, schimbarea parchetului și a uşilor); Colegiul „Dimitre Leonida” (fostul CFR) – se amenajează pentru mutarea Liceului „Ungureanu”- lucrări la internat, reparații la ascoperiș și în interior; Colegiul „Ion Mincu” ( unde se va muta Lenau) – se fac reparații diverse, igienizări și recompartimentări; Liceul „E. Ungureanu” – reparații și igienizări interioare.

Au fost necesare și unele lucrări în regim de avarie, transmit reprezentanții Serviciului școli-spitale din cadrul municipalității.

În primul semestru al acestui an au fost transmise peste 50 de solicitări pentru intervenții urgente din partea directorilor de grădiniţe, şcoli gimnaziale, colegii/licee și spitale pentru defecţiunile apărute, cu preponderenţă la instalaţiile de apă, încălzire şi canalizare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns