Premiu al Academiei Române pentru un absolvent al Politehnicii Timișoara

premiu wachter 1 2

Un absolvent al Universității Politehnica Timișoara a obținut un important premiu al Academiei Române și al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei pentru rezultatele cercetărilor sale în domeniul valorificării deșeurilor.

Astfel, în urma analizării dosarelor de candidatură depuse la nivel național, în vederea acordării premiilor „Mircea Dimitrie Cazacu” pentru cea mai bună teză de doctorat în domeniul surselor regenerabile de energie, Academia Română, prin Comisia de Energie Regenerabilă a Secției de Științe Tehnice, și Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei au decis să atribuie premiul al doilea lui dr. ing. Mihail Reinhold Wächter pentru teza „Cercetări teoretice și experimentale privind metode de valorificare energetică a deșeurilor menajere”, elaborată sub conducerea prof.dr.ing. habil Ioana Ionel și validată cu calificativul excelent, respectiv distincţia Summa cum laude. De menționat că locul întâi nu a fost acordat.

La nivel european, în ultimele decenii, s-au făcut eforturi considerabile pentru găsirea unor soluții cât mai eficiente și sustenabile, pentru gestionarea deșeurilor menajere și implicit a reziduurilor rezultate în urma incinerării lor, într-o manieră ecologică, cu impact minim asupra mediului ambiant.

Rezultatele cercetării dr. ing. Mihail Reinhold Wächter sunt cuantificate, în colaborare, și prin două cereri de brevet depuse la OSIM, având Universitatea Politehnica din Timișoara drept titular.

Mihail Reinhold Wächter este absolvent al secției de Mașini și Echipamente Termice și al masterului Energoecologie în Domeniul Termic și al Vehiculelor de Transport din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Politehnica din Timișoara, având în prezent o experienţă profesională de 10 ani în proiectare (ISPE Timișoara) și producție (SC COLTERM SA Timișoara) și astfel o capacitate deosebită de punere în practică a cunoştinţelor inginereşti, dobândite pe parcursul carierei sale.

Este activ și în cadrul UPT, fiind director în cadrul unui proiect câștigat la nivel național, tot în domeniul cercetării de soluții ecologice de protejare a mediului: „Metoda inovatoare de depozitare în haldă a reziduurilor provenite din incinerarea deșeurilor municipale solide prin stabilizare – solidificare în matricea rocii de cenușă prin metoda șlamului dens”, Acronim: WIR-STAB-01, Cod proiect: PN-III-P1-1.1-PD-2016-1093, Contract nr.93/2018.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *