Lucian Papici, procuror timişean, în vizorul DNA

lucian papici

În urmă cu două săptămâni, o mişcare surpriză se petrecea la DNA. Procurorul care a instrumentat dosarul Referendumul, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, a fost mutat la cerere de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Ulterior, s-a aflat că procurorul Lucian Papici este cercetat în trei dosare penale.

Cele trei dosare au fost prezentate de jurnalistul Adrian Ursu, la Antena 3:

Primul dosar – administrat de DIICOT Timiş, nu îl viza direct pe Lucian Papici, se referea la o reţea de proxenetism, prostituţie, sclavie sexuală, cu subiect principal Sorin Matei, vărul domnului Papici, patron al unui bar din Timişoara. Pentru acest caz există şi mărturii.

Al doilea dosar – DIICOT Hunedoara vizează o firmă care producea şi comercializa nişte softuri spion. Firma cu pricina îi face cadou lui Lucian Papici un aparat cu un astfel de soft, infracţiune de mită, în primă fază, scriu procurorii. Lucian Papici îl utilizează petnru a-şi spiona soţia. Şi acest dosar primeşte NUP de la DIICOT. Firma furnizoare, la rândul ei, cercetată penal pentru că astfel de activităţi sunt interzise.

Al treilea dosar – DNA – trafic de influenţă, pentru a obţine NUP în primul dosar. Acum, prin redeschiderea avizată de Tiberiu Niţu, dacă ele vor fi confirmate de către procesul de judecată, vor genera un dosar de corupţie pe numele lui Papici, care, pe scurt, sună a „influenţarea unei decizii de NUP într-un dosar în care era direct interesat”.

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns