Un medic de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a fost bătut în timp ce resuscita un pacient

În cursul de serii de sâmbătă, 5 septebrie 2015, o doctorita de la Sectia Cardiologie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin a fost îmbrâncita si lovita de patru persoane, în timp ce executa manevrele de resuscitare a unui pacient. Adusa în stare grava la spital, o batrână a intrat în stop cardio-respirator, iar apartinatorii au devenit agresivi când doctorita facea manevrele de resuscitare. Lovita a fost si o politista care încerca sa aplaneze conflictul.

„Medicul încerca sa resusciteze un pacient care era în stare grava. În timpul resuscitarii doamna doctor a fost lovita, scandalul a fost dus pâna în Sectia de Terapie Intensiva. În momentul în care s-a agravat si a trebuit resuscitata, apartinatorii au fost extrem de agresivi, au agresat inclusiv o persoana care era ofiter de politie si întâmplator venise aici, în sectie”, spune Victor Maliborschi.

Indivizii au fost potoliti doar de interventia firmei de paza si a jandarmilor.

„Un barbat a fost condus la sediul IPJ Mehedinti în vederea continuarii cercetarilor”, spune Maior Claudia Mendea, purtator de cuvânt.

Acesta este al doilea caz în care un medic este batut în Spitalul Judetean numai în ultima luna.

„Este un risc pe care îl traim în fiecare zi, mai ales din partea apartinatorilor, în special unii care sunt agresivi. Din pacate, nici organele abilitate nu reactioneaza într-un mod corespunzator si ne lasa prada unor agresiuni”, a mai spus Virgil Teodorescu, presedinte de sindicat.

Cercetati initial pentru loviri si alte violente, batausilor li s-a facut acum si dosar penal pentru ultraj, deoarece au batut politista.

readioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.