Lucian Miron şi Luminiţa Cosma, campioni naţionali la şah! Cei doi reprezintă cluburi timişorene

Luminita Cosma

Campionatul Naţional de şah online s-a încheiat cu victoriile marilor maeştri Lucian Miron, la masculin, şi Luminiţa Cosma, la feminin. Cei doi reprezintă cluburi timişorene.

Miron, campionul en-titre al României, este legitimat la CSU UVT. El l-a învins în finală cu 1,5 – 0,5 pe maestrul internaţional Robin Dragomirescu, confirmând astfel evoluţiile sale foarte bune din ultimii ani.

La feminin, Luminiţa Cosma, triplă campioană a României şi membră de bază a echipei naţionale, reprezentând CS Studenţesc Medicina Timişoara, a câştigat cu 1,5 – 0,5 finala disputată împotriva maestrei internaţionale Andreea-Mărioara Cosman.

Competiţia s-a derulat într-un format de 16 jucători repartizaţi în patru grupe, urmat de meciuri eliminatorii în sferturi, semifinale şi finală.

Campionatul a fost transmis în direct pe Facebook şi a beneficiat de comentariile căpitanilor echipelor naţionale, marii maeştri Alin Berescu şi Ciprian Nanu, împreună cu diverşi invitaţi.

În această perioadă de izolare, Federaţia Română de Şah a organizat mai multe meciuri interţări, atât pentru echipele de seniori, cât şi de juniori.

În funcţie de evoluţia pandemiei, şahiştii speră ca din luna iulie să poată reîncepe concursurile de şah la masă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *