Lubenița vândută la marginea drumului costă scump. Ce a pățit un comerciant, lângă Timișoara

comerciant lubenita

Odată cu vremea caldă și apariția fructelor și legumelor, își fac apariția și comercianții care vând astfel de produse pe marginea șoselelor. Acest lucru este însă interzis în cazul drumurilor naționale, pentru că astfel crește riscul producerii unor accidente de circulație.

CITEȘTE ȘI: Nu scăpăm de ploi torențiale și vijelii. Cod galben, Banatul sub avertizare

Conform OG 43/1997, este interzisă practicarea comerţului ambulant în zona drumului. DRDP Timişoara și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș fac controale pe drumurile naționale și aplică amenzi pentru nerespectarea legii.

Un comerciant care vindea lubeniță pe centura Timișoarei, în zona Giarmata, a fost atenționat de cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri din Timișoara să părăsească zona, dar nu i-a ascultat. Așa că pe fir a intrat poliția, iar vânzătorul a primit o amendă de 12.000 lei, cu posibilitatea achitării sumei de 2.000 lei în 15 zile, pentru activități de comerț și amplasare de construcții ilegale în zona de siguranță a drumului, plus o amendă de 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 15 zile, pentru desfășurarea de activități economice fără îndeplinirea condițiilor legale.

Situații similare se întâlnesc des și pe DN 68A, mai ales pe sectorul Coșava – Ohaba, zonă cu trafic intens.

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *