Lovitură pentru Tesla. Recheamă în service 130.000 de vehicule

Lovitură pentru Tesla. Recheamă în service 130.000 de vehicule

Tesla, compania lui Elon Musk, recheamă în service 130.000 de vehicule în SUA, din cauza riscului de supraîncălzire a ecranelor tactile.

Rechemarea vizează Model S-uri și SUV-uri Model X din 2021 și 2022, precum și automobile Model 3 și SUV-uri Model Y din 2022.

Documentele publicate marți de Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi spun că, în timpul procesului de încărcare rapidă, calculatoarele centrale de procesare ar putea să nu se răcească suficient. Din această cauză, computerul poate întârzia, ceea ce face ca ecranul central să funcționeze lent sau să apară gol. Acest lucru implică riscuri de siguranţă, inclusiv pierderea imaginii de la camera video de backup, setările care controlează dezghețarea parbrizului, etc.

CITEȘTE ȘI: Val de nereguli la atelierele de reparații auto. Amenzi uriaşe, după aproape 1.000 de controale ale RAR

Tesla remediază problema prin actualizări online ale software-ului, care vor îmbunătăți gestionarea temperaturii pentru computer. Actualizările au început pe 3 mai.

Compania nu a raportat accidente, dar a primit 59 de cereri de garanție aferente din ianuarie până la începutul lunii mai, anunță Fox Business, conform Mediafax.

Foto: Charity Stars


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *