Val de nereguli la atelierele de reparații auto. Amenzi uriaşe, după aproape 1.000 de controale ale RAR

Val de nereguli la atelierele de reparații auto. Amenzi uriaşe, după aproape 1.000 de controale ale RAR

Aproape 1.000 de ateliere de reparații din toată țara au fost controlate de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) în ultimele trei luni, în cadrul unor acțiuni complexe.

Sancțiunile au depășit un milion de lei. Inspectorii RAR au găsit neconformități legate de următoarele aspecte: efectuarea de activităţi de reparaţii fără autorizație tehnică; efectuarea inspecţiei finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații (una dintre condițiile legale privind admiterea și menținerea în circulație a autovehiculului, ulterior intervenției asupra unui autovehicul); păstrarea şi respectarea condiţiilor iniţiale de autorizare;

RAR atrage atenția că reparațiile efectuate în ateliere care nu respectă legea sunt calea cea mai sigură spre riscul de a primi servicii de o calitate îndoielnică.

”Dacă alegeți să vă reparați mașina pe principiul “ieftin și rapid”, într-o unitate improvizată, rețineti că nu aveți cum să verificați calitatea reparațiilor făcute, dar vă scad și șansele de a putea rezolva pe cale amiabilă eventualele inconveniente cauzate de calitatea slabă a lucrărilor”, tramsmit cei de la RAR, care recomandă ca achizițiile de componente auto din mediul online să se facă din surse sigure iar piesele să fie omologate.

CITEŞTE ŞI: Fosta soție a unui fotbalist de la Poli este noul director al AJOFM Timiș. A fost propusă de PSD

Vânzătorul trebuie să ofere garanție pentru produsele comercializate. Conform reglementărilor europene, în cazul în care piesele respective nu se potrivesc, cumpărătorul are dreptul să le returneze, evident fără ca acestea să prezinte urme de uzură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *