LOVITURĂ pentru Ovidiu Tender! Va sta după gratii 12 ani şi 7 luni

Ovidiu Tender a fost lovit de o veste cumplită. Omul de afaceri va ispăşi, în cele din urmă, 12 ani şi 7 luni de închisoare. Iniţial, Tribunalului Arad a decis reducerea pedepsei cu 3 ani, însă magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au admis contestația parchetului împotriva deciziei Tribunalului Arad.

Potrivit acesteia, Tender a fost achitat pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu pentru care inițial primise trei ani și cinci luni de închisoare, pe motivul că fapta pentru care a fost trimis în judecată a fost dezincriminată conform unei decizii a Curții Constituționale de anul trecut, urmând să execute restul de nouă ani din pedeapsa totală.

Ovidiu Tender a fost trimis în judecată în anul 2006, alături de Marian Iancu, fiind acuzat că a pus la punct un circuit economic fraudulos prin care au fost spălate mai multe miliarde de lei, prejudiciind, totodată, societatea Carom Onești.

În 2015, Curtea de Apel București l-a condamnat la 12 ani și șapte luni de închisoare. Omul de afaceri a contestat decizia la Tribunalul Arad (el fiind închis în penitenciarul din localitate), acesta reducându-i din pedeapsă, însă, ulterior, instanța superioară a decis menținerea deciziei date de Curtea de Apel București.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns