Look Inside, voluntarii care îl duc pe Moș Crăciun în casele unde ”a uitat” să mai treacă

look inside

Între 15 şi 30 de… spiriduşi au bătut, în ultimul timp, uliţele din 23 de localități timişene, unde au vizitat aproape 400 de copii în casele cărora mult prea rar intră cineva cu vreo veste bună. Spiriduşii Moşului sunt, însă, de şapte ani încoace, puşi pe fapte mari şi îndeplinesc dorinţele copiilor care, poate, nu ar găsi nici un cadou sub bradul de Crăciun.

Voluntarii fac parte din Asociaţia Look Inside care şi-a făcut un bun renume în marea comunitate a bănăţenilor cu inima bună. Marina Boguţa şi Raluca Bere conduc, în acest an, echipa în această misiune, pe cât de frumoasă pe atât de emoţionantă. Marina Boguţa a dezvăluit câteva aspecte care stau în spatele bucuriilor de care vor avea parte copiii, în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Marina are 34 de ani, e inginer textilist, designer şi s-a alăturat voluntarilor Look Inside în ianuarie în acest an, timp în care a ajuns să învețe despre ea și despre oameni.

– Câți voluntari au participat la proiect?

– Am fost în jur de 15 voluntari la fiecare acţiune, de când a a început proiectul. Am fost în 23 de localități din județ, în sate, comune și chiar în orașul Ciacova.

Avem pe listă în jur de 380 de copii şi de fiecare dată în funcţie de cum am reuşit să ne organizăm am fost cam 10-12 membri Look Inside pe teren.

– Cum se desfăşoară evenimentul?

– Noi în general căutăm persoane de legătură, în special preoţii sau asistenţii sociali. De asemenea, am fost contactaţi de dascăli, iar primarii ne-au ajutat. Copiii sunt toţi la fel, nu facem diferenţa între ei, pe etnii sau alte criterii.

Pentru toţi este Crăciunul. Mergem la ei cu o persoană cunoscută lor, astfel sunt mai încrezători în noi.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat a fost înjunghiat într-un pasaj

Încercăm să îi cunoaştem, apoi îi convigem să scrie o scrisoare Moşului. Cei mici sunt foarte încântaţi de idee. Cei mai mari sunt mai reticenţi, ei își exprimă doar dorinţele şi atât.

– Ce îşi doresc copiii?

– Dulciuri, jucării, biciclete. Foarte mulți vor biciclete, care probabil sunt un mijloc de transport foarte util la sate.

– Care a fost cea mai modestă scrisoare către Moş Crăciun?

– E un caz în care un copil şi-a dorit doar o carte. Au fost copii care şi-au dorit sănătate şi să le aducă Moşul ceea ce crede el de cuviinţă.

– Au fost cazuri care v-au marcat? – Absolut. Sunt cazuri care te încarcă pozitiv, copii care au foarte puţin, dar care se bucură de ce au, şi cazuri care te încarcă negativ, copii abandonaţi sau cu părinţi decedaţi.

Copiii au în spate o poveste cu care rămâi. Toți mă impresionează şi sunt diferiţi prin inteligenţa lor, prin unicitatea lor.

– De când a început proiectul?

– Primele discuţii au fost în septembrie, am încercat să ne organizăm. Cea mai grea parte, care consumă mult timp este strângerea scrisorilor, apoi urmează chestii de logistică, de organizare. Colectarea scrisorilor ne încarcă și emoţional.

Am primit pe Facebook cereri de la profesori şi de la învăţători care ne sunt de mare ajutor. Look Inside a devenit o asociaţie tot mai cunoscută, iar oameni au prins multă încredere în noi.

– Cum răspund oamenii la cerințele copiilor?

– Am rămas impresionată de cât de frumoşi sunt oamenii. În prima zi după ce am publicat scrisorile, peste noapte au fost luate 95 de scrisori.

Oamenii îşi doresc să se implice, uneori se grupează în echipe, pentru că sunt unii copii care au dorinţe mai mari. Asta mă împresionează, dimensiunea acestui proiect.

Noi atingem sute de suflete prin acest proiect. Oamenii sunt încă frumoşi.

Apoi, după colectarea cadourilor, vom merge cu Moş Crăciun, cu fotograf, cu alai (râde) pentru că vrem să aducem dovada donatorului că îi ducem copilului cadoul. Copiii sunt emoţionaţi.

Unii spun poveşti şi îl aşteaptă pe Moşul cu un cântecel, o poezie, alţii sunt mai timizi. Moşul va ajunge la ei în primul şi în al doilea weekend înainte de Crăciun.

– Cine sunt voluntarii?

– Foarte mulţi oameni tineri se implică, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani. Nu sunt oameni foarte în vârstă – poate accesul la Facebook e diferit – şi nici adolescenţi, ei, probabil, sunt în căutarea unui drum în viaţă. Am văzut multe chipuri tinere, senine.

Cu timpul avem o problemă, dar proiectul este mult aşteptat şi fiecare se organizează şi în funcţie de asta. Răspundem prompt la solicitări. Se fac eforturi, dar ne încadrăm şi facem tot ce trebuie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *