Locul unde vina e comună. Doar suferința se trăiește pe cont propriu

donatii 1

Femeia are mulți copii, nouă. Cei mari, doi, s-au dus unde i-a chemat soarta. Ceilalți sunt cu ea și tatăl lor.

Un om lipsit de posibilități. Bărbatul nu știe carte. Femeia lui, mama acestor copii, a terminat doar patru clase. Barbatul nu are slujbă, lucrează cu ziua, când este solicitat.

Altfel, casa lor este curată, copiii sunt îngrijiți, din ce au, desigur, și aici este meritul mamei. Când i-am vizitat erau acasă patru prunci. Cel mai mic are numai câteva luni, un băiat care a împlinit 19 ani dar crezi că e mult mai mic – vom reveni la povestea lui –, o fată de 13 ani, care nu a terminat nicio clasă, dar a văzut școala, un alt băiat, e în clasa a doua, fire voluntară, jucăușă.

Îl întreb dacă merge la școală, iar el, copilul din el, mai bine zis, zâmbește fără nicio vină. Nu prea se duce la. Mai e unul mai mic care se ține la fiecare pas, în joaca lor, după el. Cel mic, de câteva luni, stă înfofolit în haine groase, că în casa lor atunci nu era aprins focul.

Și de-ar fi, soba veche, din tablă, nu dă căldura de care e nevoie.

Fata de 13 ani, fără nici o clasă, susține că știe să scrie și să citească. Vrea, mai susține, să meargă la școală, dacă ar mai fi primită. De ea trebuie, urgent, să se ocupe cineva. De ea și de ceilalți copii, care sunt în aceeași situație, care locuiesc în cartierul știut drept Unitatea Militară.

Băiatul de 19 ani, pentru el am făcut drumul… Să-i aduc suferința în atenție și, poate, îl ajută cineva. Este grav bolnav, face dializă. Nu are din ce trăi după cum i-ar cere boala, dar i s-a arătat, totuși, norocul. Este compatibil cu tatăl său care îi va ceda un rinichi.

Și băiatul, așa, va scăpa de dializă și va putea, găsind ceva mai ușor, să lucreze și să-și ducă existența. Demersurile pentru transplant – se efectuează la Cluj – sunt spre final.

Familia nu are bani de drum, de tot ce mai presupune o astfel de intervenție chirurgicală.

Tocmai de aceea a deschis un cont, pe care-l facem cunoscut: BRD, Agenția Mehala, cont: RO15 BRD360SV18980403600, pe numele Petrovici Mirela.

Dacă înțelegeți situația, dacă aveți posibilități și vă îndeamnă inima, donați. Cât de puțin, s-o aduna ceva. Și lui, atât de oropsit, îi va fi un pic mai bine.

 

foto Radio Pentru Voi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns