Locul unde cerul parcă a luat foc. Ai impresia că imaginile sunt de pe altă planetă!

foc 1

Fenomen straniu surprins de o cameră de filmat. Cerul parcă a luat foc, iar realitatea nu este prea departe de prima impresie. Culoarea sângerie care îmbracă peisajul provine de la razele solare filtrate prin perdeaua densă de fum generată de incendiile de vegetație.

CITEȘTE ȘI: Incendii de pădure în vestul țării. Intervin avioane și elicoptere, oamenii sunt rugați să fie înțelegători

Fenomen pe cât de neobișnuit, pe atât de înspăimântător în Indonezia unde perdeaua de fum produsă de incendiile de vegetație a făcut ca cerul să devină roșu ca sângele, relatează BBC. Imaginile surprinse arată un scenariu desprins parcă de pe planeta Marte.

Un locuitor din provincia Jambi care a filmat scenele a spus că perdeaua de fum i-a provocat usturime la nivelul ochilor și a gătului.

În fiecare an, incendiile de vegetație din Indonezia generează un nor de fum care afectează întreaga regiune din Sud- Estul Asiei. Doar anul acesta au ars peste 300.000 de hectare de vegetație, potrivit autorităților.

Eka Wulandari, de 21 de ani, din satul Mekar Sari, provincia Jambi, a realizat fotografiile sâmbătă, acestea din urmă viralizându-se după ce au fost publicate pe Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns