Incendii de pădure în vestul țării. Intervin avioane și elicoptere, oamenii sunt rugați să fie înțelegători

incendii padure

În două județe din vestul țării forțe impresionante intervin pentru stingerea unor incendii de pădure. Pentru că participă elicoptere, autospeciale cu sirenele în funcțiune și avioane, oamenii sunt rugați să manifeste înțelegere. Asta pentru că este vorba despre un exercițiu absolut necesar.

Exercițiul a început luni dimineața și se va desfășura până în 26 septembrie. Este vorba despre o acțiune care are loc pe raza județului Caraș-Severin, dar și pe raza județului Hunedoarași care face parte dintr-un plan național de cooperare pentru gestionarea unor situații de urgență generate de izbucnirea unor incendii la fondul forestier.

CITEȘTE ȘI:  Zeci de mii de turiști rămași blocați în Grecia și în Turcia, după ce o faimoasă agenție de turism a dat faliment

Pe perioada exercițiului vor fi angrenate echipaje cu autospeciale de intervenție, aeronave și module specializate ale structurilor cu atribuții în gestionarea unui astfel de risc: MAI, MApN, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Transporturilor, STS, Salvamont, dar și alte organizații cu funcții de sprijin.

Numărul mare de forțe desfășurate în zonele în care va avea loc exercițiul, deplasarea autospecialelor cu sirenele în funcțiune, survolarea zonei de către elicoptere și avioane pot genera disconfort în rândul populației, dar reprezentanții Inspectoratelor pentru Situații de Urgență țin să asigure cetățenii că astfel de exerciții sunt absolut necesare și benefice, pentru creșterea capacității de intervenție în situații de urgență.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Incendii de pădure în vestul țării. Intervin avioane și elicoptere, oamenii sunt rugați să fie înțelegători

Lasă un răspuns