Locul de muncă unde se câștigă 9.200 de euro pe lună. Este în România și e mare nevoie de oameni

Locul de muncă unde se câștigă 9.200 de euro pe lună. Este în România și e mare nevoie de oameni

În timp ce unii oameni își pierd zilnic locurile de muncă, există în continuare domenii în care cererea de specialiști este mare. De exemplu, în România este mare nevoie de angajați calificați într-un anumit domeniu, iar salariile ajung să depășească 9.000 de euro pe lună. Nu este vorba despre sectorul IT, așa cum mulți ar fi tentați să creadă, ci despre cu totul alt sector de activitate.

Locul de muncă unde se câștigă 9.200 de euro pe lună

Pe piața muncii din România este nevoie de specialiști în mai multe domenii, iar salariile pot ajunge la câteva mii de euro. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București, a dat un astfel de exemplu și a spus că a primit o ofertă din partea unei companii, pentru poziții de sudori, plătiți cu un salariu lunar net de 9.200 de euro pe lună.

CITEȘTE ȘI: România, gata să primească zeci de mii de refugiați din Ucraina. „Avem o zonă de rezervă”

„Azi de dimineaţă m-am întâlnit cu o companie care mi-a spus că are nevoie de sudori. Lucrează în România şi vrea sudori calificaţi în mai multe zone pe care îi plăteşte cu 9.200 de euro net”, a declarat Mihnea Costoiu, în cadrul conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

El a subliniat că este nevoie de specialiști în multe domenii și că muncitorii calificați pot obține salarii bune în România, fără să fie nevoie să plece peste hotare. El a făcut și o paralelă între salariile din mediul academic și cele din construcții: Sunt convins că un macaragiu de la Galaţi câştigă mai bine decât un asistent universitar. Trebuie să înţelegem că pentru a livra această forţă de muncă este nevoie de un învăţământ solid, nu doar la Bucureşti, Cluj, Timişoara.”

„Zeci de companii vor ingineri, nu doar informaticieni”

Există o credință potrivit căreia job-urile în IT sunt cele mai căutate și că reprezintă o garanție de viitor, fiind un domeniu în continuă dezvoltare. Rectorul Politehnicii a explicat că este nevoie de ingineri pe piața muncii în mai multe domenii, nu doar în sistemul informatic, așa cum ar putea fi tentați să creadă tinerii care se pregătesc pentru o meserie.

Lucrăm cu foarte multe domenii şi încercăm să explicăm tinerilor că vin la noi zeci de companii care ne spun că vor ingineri, nu doar informaticieni. Este foarte important. În această primă lună din an care nici nu a trecut de la începutul anului, oferta de locuri de muncă pe care Politehnica a primit-o este de 3.200 de locuri.

Anul trecut am încheiat cu o ofertă de locuri de muncă de 25.000. În cei mai buni ani, Politehnica livrează 3.500 – 3.600 de absolvenţi. Este o presiune enormă”, a adăugat Costoiu, în cadrul aceleiași conferințe.

Rectorul instituției de învățământ a subliniat că există șanse ca industria existentă în România să se dezvolte, dar pentru acest lucru este nevoie ca școlile din țara noastră să pregătească specialiști pentru acest domeniu. El a ținut să menționeze că importul de forță de muncă nu este o soluție pe termen lung și că trebuie să existe în România specialiști care să răspundă nevoilor pe care le au companiile.

sursa> impact.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Locul de muncă unde se câștigă 9.200 de euro pe lună. Este în România și e mare nevoie de oameni

  1. Ce minciuni, unde ma în România se da 9.200 euro pentru un sudor? Puneți aici compania respectiva și apoi mai vorbim, nu ma băgați știri de nimic ca știm care sunt salariile în construcții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *