Platforma digitală a CJ Timiș intră în lucru

Platforma digitală a CJ Timiș intră în lucru

Consiliul Județean Timiș a finalizat licitația publică prin care și-a propus să găsească o firmă specializată în tehnologia informației care să creeze și să implementeze o platformă digitală la nivelul instituției. Au fost depuse trei oferte, cea a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București fiind declarată câștigătoare.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică funcționează sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului și are ca obiect de activitate efectuarea de cercetări științifice și dezvoltări tehnologice în domeniul IT&C și desfășoară activități de informatizare a administrației publice, a sectoarelor economiei naționale și a societății în ansamblu.

CITEȘTE ȘI: Locul de muncă unde se câștigă 9.200 de euro pe lună. Este în România și e mare nevoie de oameni

Platforma va avea ca scop optimizarea procedurilor administrative din cadrul Consiliului, prin transpunerea în mediu digital a informațiilor, fluxurilor și documentelor utilizate în activitatea curentă. Astfel, se va introduce un mod de lucru „paperless”, permițând inițierea și circulația documentelor semnate digital, cât și arhivarea lor în centrul de date al instituției.

Contractul va fi semnat în 4 februarie și se ridică la puțin peste 1 milion de lei, cu TVA inclus. Institutul se va ocupa de întregul proces, de la analiza cerințelor, proiectare, codare, integrare, testare, instalare, configurare, până la punerea în funcțiune și instruirea personalului, precum și furnizarea serviciilor de mentenanță în perioada de garanție. De asemenea, platforma va constitui o parte din componenta back office pentru portalul instituției, permițând interacțiunea cu cetățenii, mediul de afaceri, organizații non-guvernamentale, precum și alte instituții publice.

„Mă bucur că achiziția publică a reușit și nu au fost depuse contestații. Câștigătorul, ICI – București, este cel care a implementat platforma de înregistrare a domeniilor web, rotld.ro. S-au prezentat foarte profesionist în cadrul procedurii de evaluare, care a presupus și o probă eliminatorie, de expunere a unui prototip funcțional în baza unui flux pe care l-am dat noi. Sunt sigur că produsul final, complet, va fi pe măsura așteptărilor”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.

Principalele module ale platformei sunt cele de management al documentelor și registratură digitală, management al fluxurilor, arhivă digitală, administrare, business intelligence – care va oferi indicatori de performanță și de rezultat, astfel încât, la nivel managerial, să fie luate cele mai bune decizii, cât și modulul de interfațare funcțională prin intermediul căruia se va pune la dispoziția firmelor, organizațiilor, anumite date publice, astfel încât să-și poată implementa propriile aplicații.

Conform contractului, platforma trebuie implementată în cel mult 338 de zile calendaristice de la ordinul de începere, care va fi semnat tot în luna februarie. Trebuie adăugat că, în paralel, se lucrează și la o cerere de finanțare pentru a obține fonduri europene nerambursabile axate pe relaționarea cu cetățeanul și cu celelalte instituții din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *