Locuințe sociale de la CJT pentru timișoreni. Printre aceștia, piloții elicopterului SMURD care se va întoarce „acasă”

Blocul de pe strada Martir Marius Ciopec nr. 3, care a găzduit pe vremuri sediul IML Timișoara, a fost preluat în domeniul public al județului Timiș și a fost reabilitat pe banii consiliului județean. Recepția lucrărilor a fost făcută joi, în prezența președintelui CJT, Titu Bojin, a reprezentanților administrației județene și a celei a Spitalului Județean Timișoara.

În clădirea complet reabilitată se află 44 de apartamente, 40 cu o cameră și patru cu două camere. Dintre acestea, 24 de apartamente vor fi date în administrare Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” și închiriate ca locuințe de serviciu personalului spitalului, unul va reveni Serviciului de Ambulanță Județean Timiș și 19 vor fi date spre închiriere ca locuințe de serviciu personalului Consiliului Județean Timiș (funcționari publici și personal contractual). Chiriile vor fi modice comparativ cu cele practicate pe piață, acestea fiind stabilite la 1,5 lei pe metru pătrat.

Titu BojinDouă dintre apartamentele cu o cameră vor fi rezervate pentru piloții elicopterului SMURD, care va reveni la Timișoara, a declarat Titu Bojin, președintele CJT, prezent ieri la recepția blocului. El a ironizat municipalitatea timișoreană: „Primăria Timișoara ar putea să ne mulțumească măcar printr-un mesaj pe Facebook că am dat în folosință un bloc de locuințe pentru cei care lucrează în acest oraș”.

El a menționat că primăria a dat în folosință, în patru ani, tot un singur bloc de locuințe, și că CJT a făcut acest gest deși nu intră neapărat în atribuțiile instituției, dar a dorit să vină în sprijinul administrației locale, care are liste cu mii de persoane care așteaptă de mulți ani o locuință socială.

Reamintim că primarul Timișoarei este un adversar al alocării de fonduri pentru locuințele sociale, întrucât consideră că despre orașul de pe Bega nu trebuie să fie vestit că dă locuințe gratis, asigurarea unui acoperiș deasupra capului fiind treaba fiecărui cetățean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns