Locuințe în centru, construite cu fonduri locale

cladire fibis

Primăria comunei Fibiș a demarat, în anii postdecembriști, două acțiuni în instanță de recuperare a unor imobile construite cu banii comunității: una compusă din parter și etaj, cealaltă doar din parter, ambele având un amplasament privilegiat, în centrul comunei, la șosea.

După ce au redevenit proprietari cu drepturi depline, edilii locali au dorit, firesc, să dea o întrebuințare cât mai bună acelor spații, iar ideea mansardării clădirii cu parter și etaj nu a întârziat să apară. Acum, este și pusă în practică, deja fiind demarate lucrările de construire.

CITEŞTE ŞI: Încă un lanţ gigant de fast-food la nivel mondial se pregăteşte să intre pe piaţa din România

Devizul final este estimat la aproximativ 700.000 de lei, bani proveniți din fonduri locale – proprii ale primăriei și de la CJT -, iar termenul de finalizare a investiției a fost stabilit pentru sfârșitul acestui an.

Execuția lucrării a fost adjudecată de o firmă din județul Timiș, în urma unei licitații la care s-au înscris opt competitori.

„Proiectul prevede construirea la mansardă a trei apartamente, două cu două camere, respectiv unul cu o cameră. Acestea le vom închiria persoanelor cu studii superioare care lucrează la noi în comună și doresc să renunțe la navetă, unor profesori de exemplu. Sunt locuințe pentru tineri specialiști.

Prețul chiriei îl vom stabili în consiliul local. La parter și la etaj, vor funcționa, pe mai departe, spații comerciale, ca până în prezent”, declară primarul comunei Fibiș, Gheorghe Carcea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns