Localitățile inundate, ieri, în Timiș, monitorizate de pompieri. Imagini video cu intervențiile pompierilor

inundatii iersnic

Apele nu mai pun mari probleme în acest moment, în județul Timiș.


tanar remeteaCITEȘTE ȘI: El este tânărul care l-a adăpostit pe criminalul Ionel Lepa: „Stau, dar nu mai da / Omorâţi-l și p’ăla!”

 


Acestea s-au retras. Pompierii au intervenit, însă ieri în mai multe localități din județ.

Cele mai grav afectate de inundații au fost Ierșnic și Ohaba Lungă.

În Ierșnic, salvatorii s-au mobilizat pentru a ajuta o bătrână a cărei casă a fost inundată să scoată mai multe lucruri din locuință.

Pentru a ajunge la casa femeii pompierii au fost nevoiți să folosească barca.

În acest moment, la nivelul județului Timiș nu sunt probleme deosebite, nici drumuri blocate sau consumatori nealimentați cu enegie electrică. La Ierșnic apele s-au retras.

Ieri, în urma fenomenelor meteorologice periculoase, petrecute în intervalul 15:30-20:19:30 (când au fost trei avertizări de fenomene meteorologice periculoase cod portocaliu, potrivit cărora s-au înregistrate scurgeri importante de pe versanți în N-E județului Timiș), la nivelul I.S.U. Timiș s-a intervenit pentru evacuarea apei din case, curți și gospodării din mai multe localități timișene.

În Bara, în urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 20 gospodarii. S-a intervenit cu șase Autospeciale de intervenție, două bărci, șase motopompe, o electropompă, un microbuz de transport personae și o autospecială SMURD.

La Făget, în urma precipitațiilorau fost inundate două gospodării. S-a intervenit cu două autospeciale de intervenție, două motopompe și o electropompă (din cadrul Stației de Pompieri Făget).

În localitatea Cladova, în urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 30 gospodării. S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: opt subofițeri și două autospeciale de intervenție, trei motopompe de mare capacitate și o barcă.

La Ierșnic, în urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 25 gospodării. S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: doi ofițeri, 13 subofițeri și doi elevi. Mijloace: 4 autospeciale de intervenție, o autospecială de serviciu, 2 bărci, 3 motopompe de mare capacitate, o electropompă și un generator electric

La Sânnicolau Mare, în urma precipitațiilorau fost inundate două case. S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: un ofițer 2 subofițeri și 2 elevi. Mijloace: o autospecială de serviciu, o autospecială de intervenție, 2 motopompe și o electropompă

În localitatea Ohaba Lungă, în urma precipitațiilorau fost inundate 30 gospodării și 15 case. S-a intervenit cu următoarele forțe și mijloace: 2 ofițeri, 13 subofițeri. Mijloace: o autospecială de serviciu, 2 autospeciale de intervenție, o barcă, o motopompă și o electropompă.

”Pentru gestionarea eficientă a intervențiilor, la nivelul ISU Timiș, a fost activată Grupa Operativă și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor. De asemenea, pe tot parcursul nopții situația din teren a fost atent monitorizată, pompierii fiind pregătiți să intervină în orice moment.

Având în vedere faptul că ploile continuă şi astăzi, iar la nivelul județului este valabil un Cod Galben de averse descărcări electrice și intensificări ale vântului, pentru a împiedica inundarea gospodăriilor şi pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, recomandăm populației să asigure curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere.

Totodată, avertizăm cetățenii ca pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase să limiteze activitățile în aer liber, iar în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă (pietonal, cu căruțe sau alte mijloace de transport) și să se adăpostească în zone înalte și sigure”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

FOTO/VIDEO: ISU TIMIȘ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *