Liviu Dragnea contestă la Tribunalul Bucureşti decizia de CONDAMNARE. Termenul, stabilit pentru 15 februarie

dragnea2

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare în dosarul Referendumului, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, instanţa stabilind primul termen pentru data de 15 februarie. Acţiunea este o cale extraordinară de atac.

Potrivit legii, contestaţia împotriva executării hotărârii penale se poate face : când s-a pus în executare o hotărâre care nu era definitivă; când executarea este îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare; când se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare; când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză de stingere ori de micşorare a pedepsei.

Cauza a fost înregistrată vineri, 3 februarie, după ce joi, Liviu Dragnea declara că hotărârea sa de condamnare nu este completă, afirmând că fosta preşedintă a Curţii Supreme Livia Stanciu s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul său, deşi legea prevede că avea obligaţia să îşi încheie toate motivările.

”A doua acţiune este contestaţie la executare adresată Tribunalului Bucureşti pentru că, avocaţii spun, studiind Codul penal şi de procedură penală care nu este deloc ambiguu, practic eu nu am hotărârea de condamnare. Hotărârea de condamnare a unui cetăţean român trebuie să conţină trei elemente – partea introductivă, dispozitivul (acel anunţ) şi expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea. Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare – asta înseamnă că hotărârea nu este completă”, a spus preşedintele PSD cu privire la condamnarea sa.

Liviu Dragnea a afirmat că motivarea trebuia să fie dată în 30 de zile şi, deşi au trecut aproape 10 luni, nu a primit-o.

”De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislaţia este foarte clară, motivarea este obligaţie legală (…) şi trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnată şi asumată şi compusă de către toţi membrii completului”, a explicat el.

Liviu Dragnea a acuzat faptul că fosta preşedintă a Curţii Supreme Livia Stanciu s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul său, deşi legea spune că avea obligaţia să îşi încheie toate motivările.

”Doamna fostă preşedintă a Curţii Supreme Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentinţă, s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. Exista o prevedere legală care e şi acuma în vigoare care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligaţia să-şi încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare”, a menţionat social-democratul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Liviu Dragnea contestă la Tribunalul Bucureşti decizia de CONDAMNARE. Termenul, stabilit pentru 15 februarie

  1. sa vedem cum se solutioneaza ca si eu am fost in situatie asemenea si raspunsul era – AFISARE pe SITE!!!!

    ACUM VEDEM JUSTITIE CHIOARA!!! SI PARTINITOARE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *