La 12 ani de la inundațiile catastrofale care au ras casele de pe fața pământului, o localitate din Timiş este din nou un loc bun pentru a trăi

inundatii foeni

„Dacă în urmă cu 12 ani vedeai săteni din localitate cu sapa în spinare mergând la holdă, astăzi lucrurile stau mult diferit. Cei mai mulți localnici au serviciu, sunt navetiști la oraș, iar viața lor are alte standarde”, ne spune primarul Miomir Cizmaș.

Câștigurile pot varia, dar lucrătorii în fabricile de la oraș pot aduce acasă, lună de lună, bani frumoși, adică și peste 3.000 de lei, ceea ce este o sumă serioasă. Cel puțin în această localitate – Foeni – , peisajul ocupațional, iată, s-a schimbat.

Pe lângă venituri mai bune, oamenii vin de la oraș cu idei noi pentru creșterea confortului din gospodăriile lor. Cei care muncesc la câmp sunt tot mai puțini, agricultura fiind lăsată pe seama marilor societăți agricole care au cumpărat sau arendat terenuri, dar și a micilor fermieri, cu 10-30 de hectare.

foeni 2

Dacă s-a schimbat nivelul câștigurilor, o mutație se poate constata și în creșterea pretențiilor față de modernizarea comunei Foeni, care trebuie să țină pasul cu acestea.

Foeniul de astăzi este un sat care și-a regăsit cadența. La 12 ani de la inundațiile catastrofale care i-au șters casele de pe fața pământului, este din nou un loc bun pentru a trăi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La 12 ani de la inundațiile catastrofale care au ras casele de pe fața pământului, o localitate din Timiş este din nou un loc bun pentru a trăi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *