Cum a încasat un şofer 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei, aparent fără să facă nimic…

control rovinieta 1

Un şofer a încasat 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei, aparent fără să facă nimic… Cu siguranţă nu este singurul. S-a întâmplat cu ceva timp în urmă, când amenzile erau mai mici (salariul minim pe economie era mai mic).

Din când în când, cei de la Poliţia Rutieră au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante. Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica uneori, deoarece mulţi conducători auto nu ştiu sau nu-i interesează faptul că extinctorul şi trusa medicală au termene de valabilitate.

Majoritatea şoferilor îşi cumpără trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

„Am fost oprit de Poliţie şi mi s-a cerut, pe lângă documentele mele şi ale maşinii, să arăt şi trusa de prim-ajutor, dar şi extinctorul. Liniştit, le-am scos şi le-am arătata agenţilor rutieri. Când au început să le verifice, mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat pentru glsa.ro, un şofer amator de 54 de ani din Arad.

Evident, cazul – care s-a petrecut cu ceva timp în urmă – nu este singular, iar pentru a evita asemenea neplăceri, poliţiştii rutieri din Timiş spun că „e bine să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică, să verificaţi periodic dacă trusa de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate”. Cele două costă mai puţin decât valoarea amenzii pe care o puteţi primi, iar punctele de penalizare pot ajunge să fie… în exces şi să vi se suspende permisul.

Majorarea salariului minim pe economie de la 1250 de lei la 1450 de lei, de la 1 februarie 2017, a influenţat nivelul amenzilor de circulaţie, iar 5 puncte de penalizare „costă” acum 725 de lei!

Aşadar, deschideţi ochii, ca să nu deschideţi portofelul!

Sursa: promotor.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cum a încasat un şofer 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei, aparent fără să facă nimic…

  1. Ce expira la trusa, pansamentul. Forfecuta, sau Furtunul pentru a face respirație? Este un termen de 2 ani parca, probabil și eu le am expirate. Dar sunt bune, funcționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *