Liga Naţională de baschet masculin. Timişorenii vor să-şi definitiveze lotul până în 10 iulie

Ilie Triţoiu

BC SCM Timişoara şi-a definitivat lotul în proporţie de 80 la sută, susţine managerul general Ilie Triţoiu, care speră să aducă şi restul jucătorilor doriţi pentru ediţia următoare a Ligii Naţionale până în data de 10 iulie. „Suntem aproximativ la jumătatea perioadei de transferuri. Sperăm ca până cel târziu în 10 iulie să finalizăm lotul pentru viitorul sezon. Din perspectiva conducerii clubului, transferurile sunt aşa cum ni le-am dorit.

Ne-am acoperit destul de bine cu români şi ne aflăm în discuţii destul de avansate cu restul jucătorilor pe care vrem să-i aducem pentru a completa, şi mă refer aici la cei străini. Doi au semnat deja, mai trebuie să semneze încă trei. În mare parte, suntem bine din acest punct de vedere. Ne-am gândit şi la problema omogenităţii. Prea puţini jucători au rămas din vechiul lot, Jeremici, Milencovici şi mai câţiva tineri români pe care nu vom conta în campionatul următor, ci îi vom pregăti pentru mai târziu. Majoritatea sunt noi, cam 80 la sută, aşa că va fi puţin greu la început, dar sperăm ca procesul de omogenizare şi cristalizare a relaţiilor de joc să fie cât mai scurt. Pe de altă parte, cei veniţi acum au o experienţă bogată în prima ligă din România şi sper să conteze acest aspect. Să vedem şi cum se vor integra străinii…

Antrenorul este acelaşi, pe el ne vom baza în următoarele două sezoane. Nu vrem să schimbăm jucătorii şi antrenorii în fiecare vară, în acest fel este greu să creezi o formulă care să dea rezultate imediat. Ne-am gândit la contracte pe doi ani pentru că este foarte important să avem stabilitate la nivelul lotului şi al băncii tehnice”, a punctat Ilie Triţoiu. El a vorbit şi despre ţintele formaţiei bănăţene în stagiunea următoare: „Principalul obiectiv pentru sezonul 2016-2017 este intrarea în play-off. Asta am stabilit de la început, venim după un sezon greu, ştiţi prin ce am trecut… În Cupa României ne-am propus să ajungem în ultimele opt.

O luăm uşor, pas cu pas, acum nu suntem în măsură să ne fixăm obiective mai îndrăzneţe de atât. Financiar, avem stabilitate. Nu este bugetul din anii trecuţi, dar banii primiţi ne permit să creăm o echipă cât de cât competitivă şi de viitor. Orice ban în plus pe care vom reuşi să-l aducem din sectorul privat ne va ajuta, sperăm să aducem cât mai mulţi oameni alături de noi. Este greu să faci asta, mai ales pentru că baschetul nu este ca fotbalul, unde oamenii sunt mai interesaţi să investească şi nu înţeleg de ce… Suntem în discuţii cu firme şi o serie de oameni importanţi din oraş. Sunt sume modice, dar nu contează, important este că ne vor ajuta în viitor. Dacă vor veni ei lângă noi, probabil că ni se vor alătura şi alţii. Am avut o problemă în anii trecuţi, nimeni nu a vrut să ajute baschetul.

Obiectivul prioritar este readucerea publicului în sală. Pentru ei jucăm, altfel se simt băieţii pe teren când au în spate o sală plină. Le-am pregătit o serie atractivă de abonamente pentru noul sezon, sperăm că ele vor prinde şi că va fi multă lume alături de noi”. BC SCM Timişoara va susţine primul test în data de 24 august, la sfârşitul unei perioade de acumulări fizice ce se va întinde pe durata a trei săptămâni şi jumătate. Adversara din acea zi a „leilor” bănăţeni va fi U Banca Transilvania Cluj-Napoca, partida urmând să se desfăşoare la sala „Constantin Jude”, cu începere de la ora 17.

„Vom încheia această perioadă de pregătire fizică cu un meci împotriva unei echipe puternice din campionatul românesc, U Banca Transilvania Cluj-Napoca. Se vor întâlni ultimele două câştigătoare ale Cupei României”, a adăugat Ilie Triţoiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns