UPDATE. A început evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Vezi subiectele

Luni a început evaluarea naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Aceasta va continua marţi cu testarea scrisă la limba maternă, urmând ca în data de 29 iunie să se desfăşoare proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afişate în data de 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Iată care sunt subiectele la proba de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016.

evaluare

evaluare1

Foto: mediafax.ro

Conform Ministerului Educației, lucrările candidaţilor la examenul de evaluare naţională vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. Sălile de examen vor fi supravegheate video și audio, iar probele scrise vor începe la ora 9, momentul în care se vor deschide plicurile sigilate. Supravegherea elevilor va fi asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

De asemenea, pentru fiecare probă scrisă, elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu va mai putea intra în sală şi nici s-o părăsească, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează pentru predarea acesteia.

Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine evaluarea naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
Mediile de admitere

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu, iar acestea vor fi introduse în baza de date computerizată. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX -a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (care are o pondere de 75 la sută) şi media generală de absolvire a claselor V – VIII (care are o pondere de 25 la sută în calculul mediei de admitere).

Listele de repartiţii

În 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în unităţile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.

Ultimele şanse

Între 20 şi 25 iulie, candidaţii care nu au participat sau nu au fost repartizaţi la nici un liceu au o nouă şansă de a completa fişele de opţiuni. O nouă repartizare a candidaţilor va avea loc în data de 28 iulie.

Candidaţii care nu au reuşit să fie admişi nici la cea de-a doua etapă de repartizare au o ultimă şansă pentru depunerea dosarelor în perioada 28-29 iulie. În zilele de 1 şi 2 septembrie va avea loc o ultimă repartizare a absolvenţilor clasei a VIII-a.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns