Liga Naţională de baschet feminin. Schimbări în staff-ul tehnic al echipei SCM Timişoara

În ediţia 2017-2018 a Ligii Naţionale de baschet feminin, „principalul” Mihai Coldea va fi ajutat pe banca tehnică a nou-promovatei SCM Timişoara de Silvia Prejban. Veronica Gavrilă, antrenorul care le-a dus pe alb-violete pe prima scenă, se va ocupa de echipa secundă a clubului din capitala Banatului, care va activa în Liga I.

O altă noutate este cooptarea în staff a preparatorului fizic Silviu Câmpean, care a lucrat în anii trecuţi la BC Timişoara. Reunirea elevelor lui Coldea se va produce în 14 august, când sunt aşteptaţi la primul apel şi colegii din elita masculină. Ambele formaţii vor efectua un cantonament la Buziaş, acesta fiind programat în perioada 17-24 august.

Veronica Gavrilă se va ocupa în sezonul următor de echipa secundă a clubului timişorean, care activează în Liga I şi este formată din jucătoare tinere
Veronica Gavrilă se va ocupa în sezonul următor de echipa secundă a clubului timişorean, care activează în Liga I şi este formată din jucătoare tinere
„A fost decizia Verei, la echipa a doua vom avea cel mai tânăr lot, vrem să avem continuitate cu copiii. Ea îşi va îmbina munca de la CSŞ Bega cu cea de la noi, unde are acelaşi mediu tânăr cu care s-a obişnuit de atâţia ani.

După reunirea din 14 august va avea loc vizita medicală pentru ambele echipe, urmată de un cantonament de o săptămână la Buziaş. Acolo am găsit o sală şi un hotel foarte bune, sunt condiţii excelente.

Avem, în plus, sală de forţă şi bazin de recuperare. Apoi vor reveni toţi la Timişoara, vor avea liber în 25 august, după care fetele vor pleca în Ungaria pentru un amical cu Pecs, o echipă din Euroligă. Este bine să stea împreună pentru a se cunoaşte şi pentru a se lega relaţiile între ele. În plus, vrem să promovăm Buziaşul aşa cum am promovat în sezonul precedent şi alte produse locale, cum a fost firma de echipament. Vrem să facem totul pe plan local. Zlatibor şi Debrecen, alte două locuri în care am fost în cantonament, nu ne-au oferit nimic în plus faţă de ceea ce am găsit la Buziaş”, ne-a declarat preşedintele secţiei de baschet din cadrul SCM Timişoara, Ilie Triţoiu. Totodată, el ne-a dezvăluit că în prima jumătate stagională Mihai Coldea şi Silvia Prejban vor avea sub comandă patru jucătoare străine: „Cu echipa feminină suntem pe un drum bun, am încheiat şi acolo în mare parte negocierile pentru jucătoarele pe care am vrut să le aducem la echipă.

În mare parte ne vom baza pe românce, am adus câteva baschetbaliste cu mare experienţă competiţională. Vom avea patru străine în prima parte a sezonului, iar în iarnă ne vom gândi dacă este nevoie să mai aducem o jucătoare de afară.

Din lotul vechi am păstrat nucleul cu care am promovat, Monika Brosovsky, Adina Pop şi Cristina Badi, şi în plus le-am adus acasă pe Adina Stoiedin şi Dora Ardelean. Ca o noutate, am luat-o şi pe Romina Filip, la rândul ei o jucătoare de lot naţional, şi suntem în discuţii cu o româncă foarte tânără care va beneficia de regula U22, ne era strict necesară întrucât copiii pe care îi avem acum la Timişoara sunt prea cruzi pentru Liga Naţională”.

Accederea în prima jumătate valorică a Ligii Naţionale de baschet feminin este privită ca un bonus, SCM Timişoara mai având de pus la punct multe lucruri în vederea participării pentru prima dată pe prima scenă a sportului cu mingea la coş.

„Bugetul nu este foarte mare la fete, el se pliază pe obiectivul propus, şi anume clasarea pe un loc cât mai bun, iar dacă vom intra în play-off va fi ca un bonus. Suntem la primul sezon în Liga Naţională, echipa este nouă, nu are omogenitate. Vom face tot posibilul să prindem play-off-ul, chiar dacă acest lucru se va întâmpla de pe ultima poziţie care asigură participarea în această fază a campionatului”, ne-a mai spus Ilie Triţoiu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns