Liceenii de la „Lenau” vor începe şcoala în… deplasare

lenau1

Peste două săptămâni va începe noul an şcolar, iar elevii de la Liceul Teoretic „N. Lenau” vor fi nevoiţi să înveţe în alte unităţi de învăţământ, deoarece lucrările de reabilitare la clădirea şcolii lor nu s-au încheiat.

CITEŞTE ŞI:
Bărbat de 39 de ani găsit spânzurat într-o şură de lângă Lugoj

În aceste condiţii, liceeni de la această unitate de învăţământ vor continua să înveţe în sălile Universităţii „Politehnica” din Timişoara (UPT), de pe Strada Republicii.

Elena Wolf, directoarea Liceului Teoretic „N. Lenau”, ne-a declarat: „Dacă anul trecut am beneficiat de bunăvoinţa celor de la Universitatea Politehnică de-a ne găzdui, acum suntem în curs de-a încheia cu reprezentanţii UPT un contract. E adevărat că am fost la plata utilităţilor, dar acum suntem la zi”.

La Liceul Teoretic „N. Lenau” lucrările de modernizare a clădirii au început în 2013 cu fonduri de la Banca pentru Dezvoltare a Germaniei, dar, după câteva luni, firma executantă a intrat în faliment, aşa că şantierul a fost abandonat.

Apoi, anul trecut, a fost aprobată finanţarea din fonduri europene a interiorului instituţiei de învăţământ, ceea ce presupunea renovarea mai multor clase şi laboratoare. Nici până în prezent lucrările nu sunt finalizate şi potrivit constructorului şi reprezentanţilor Primăriei Timişoara, acestea nu se vor încheia până la începerea anului şcolar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *