Fostul şef ANAF Şerban Pop şi fosta şefă DIICOT Alina Bica, reţinuţi într-un nou dosar de corupţie

serban pop

Şerban Pop, fostul şef ANAF, şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de mită. Cei doi sunt acuzaţi că au primit mită de la omul de afaceri Horia Simu pentru a-l favoriza într-un dosar DIICOT.

În acest nou dosar de corupţie, în care sunt cercetaţi Alina Bica şi Şerban Pop, fostul şef ANAF a fost reţinut pentru 24 de ore, ieşind din sediul DNA cu cătuşe la mâini.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Realitatea TV, dosarul în care au fost citaţi Şerban Pop şi Alina Bica este unul de mită pentru clasarea unui dosar DIICOT în favoarea omului de afaceri Horia Simu. Potrivit surselor citate, fostul şef ANAF ar fi primit suma de 230.000 de euro, iar Alina Bica, 17.500 de euro.

Alina Bica a declarat, aflată la sediul DNA, că este victima unei dictaturi şi că se aşteaptă la orice din partea procurorilor.

„O să intru şi o să văd… Nu ştiu despre ce e vorba, nu au oferit amănunte sau informaţii. M-au citat în calitate de suspect. Trăiesc într-o minunată dictatură, nu doresc nimănui să treacă prin ce trec eu în acest moment. Din partea acestor domni mă aştept la orice”, a spus Bica.

Fosta şefă DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop s-au prezentat, marţi, la DNA, fiind citaţi într-un dosar de mită pentru soluţionarea unui dosar DIICOT în favoarea lui Horia Simu, potrivit unor surse judiciare.

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a fost trimisă în judecată în alte două dosare penale, denumite „Bica 1” şi „Bica 2”, disjuns din primul.

În dosarul „Bica 1”, fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În dosarul „Bica 2”, disjuns din „Bica 1”, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.

Fosta şefă DIICOT este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *