La un pas de verdict în dosarul “Poli I”

constantin ostaficiuc

Expertul contabil Dana Craiovan s-a aflat foarte aproape de a se alege cu un dosar penal pentru mărturie mincinoasă, dar a scăpat ca prin urechile acului.

Audiată ca martor în dosarul privind finanțarea echipei de fotbal Poli de către CJT în perioada 2008-2011, expertul a fost atenționat de procurorul DNA că s-ar putea să devină inculpat pentru declarațiile date în fața instanței care, în opinia reprezentantului parchetului, ar fi neconforme cu realitatea.

Dana Craiovan a fost numită de instanță pentru a întocmi raportul de expertiză contabilă care ar fi trebuit să reliefeze dacă plățile efectuate de CJT în contul clubului de fotbal au fost legale. Din conținutul raportului nu a reieșit însă clar acest lucru, motiv pentru care procurorul DNA s-a cam supărat.

Dana Craiovan a fost citată din nou, deși anunțase că în această perioadă va fi plecată, sub motivul că unul dintre avocații inculpaților nu a fost prezent la termenul la care a fost audiată. S-a prezentat totuși la termenul de miercuri și a scăpat ca prin urechile acului. Pentru că avocatul absent la ultima ședința nu a dorit să-i adreseze nici o întrebare legată de raportul de expertiză, Dana Craiovan a fost lăsată să plece, fără a fi supusă unui stres suplimentar.

Pe de altă parte, se prea poate ca și supărarea procurorului DNA să se fi estompat între timp. Nu a mai făcut alte remarci cu privire la persoana expertului, cerând doar completului de judecată să nu ia în considerare, ca probă, raportul întocmit de expertă și nici răspunsurile date pe marginea lui. Dacă se va decide totuși anchetarea separată a expertei, rămâne de văzut.

Pe de altă parte, cercetarea judecătorească fiind încheiată, la luarea cuvântului pe fond reprezentantul DNA a solicitat condamnarea inculpaților în mod diferențiat, în funcție de gravitatea faptelor de care au fost acuzați. Astfel, pentru Constantin Ostaficiuc (fostul președinte al CJT), acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, pentru fostul secretar al județului, Petrișor Nădăștean, pentru Gheorghe Chivorchian (fost director executiv al clubului Poli), pentru Ion Negrei și Liviu Roșca (persoane cu funcții de conducere în cadrul clubului sportiv) a cerut condamnări privative de libertate.

Pentru ceilalți inculpați, procurorul a solicitat aplicarea unor pedepse sub supraveghere. Rămâne de văzut ce decizie va lua instanța.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *