O comună din Timiş va avea un cinematograf cu proiecție 3D

carpinis

După ce comuna Gottlob și-a renovat cinematograful și l-a transformat într-o sală culturală multifuncțională, intrând totodată și în circuitul evenimentelor de film, prin organizarea unei secțiuni a festivalului timișorean „Ceau, Cinema!”, iată că o altă comună, din același areal bănățean, face un gest asemănător.

Mai precis, recent, Cărpinișul, localitate din apropierea Timișoarei, își va reabilita și ea în anul care vine clădirea cinematografului. Este important de spus că, vreme de foarte mulți ani, ca în mai toate sălile de proiecție din județ, nici aici nu a mai rulat vreun film, iar acestea, au fost fie abandonate, fie retrocedate foștilor proprietari ori au fost destinate altor activități, în momentul în care au ajuns în grija autorităților locale.

Astfel, de exemplu, la Ciacova, fostul cinematograf a devenit cămin cultural. Iată însă că, în ultima vreme, de când cu mall-urile timișorene, sălile de proiecție cinematografică ale acestora sunt asaltate, de tineri mai ales, ceea ce arată că a venit din nou vremea cinema-ului.

Proiectul de reabilitare și dotare a fostului cinematograf din Cărpiniș are finanțare prin Grupul de Dezvoltare Locală (GAL), în acest scop fiind alocată suma de 120.000 euro. Proiectul cuprinde, de asemenea, și dotările necesare pentru ca în sala renovată să poată fi proiectate filme 3D și tinerii din comună să nu mai dea o fugă până în Timișoara ca să le vizioneze.

Refuncționalizarea unor astfel de clădiri abandonate nu poate decât să fie salutată, cum trebuie spus că atunci când se ține seama și de progresele tehnologiei, interesul pentru film al publicului renaște în mod spectaculos.

De altfel, un studiu național, realizat în acest sens, îi încurajează pe edilii care dețin astfel de spații să le repună în valoare și să aducă din nou filmele de ultimă oră în ele, în beneficiul consumatorilor acestei arte din mediul rural.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns