La Timişoara vom avea tramvaie „made in Turkey”

tramvaie timisoara 3

Primăria Timişoara a finalizat achiziţia publică, prin licitaţie deschisă, pentru contractul de furnizare a unor vehicule noi în cadrul proiectului de înnoire a flotei de tramvaie. Termenul-limită de depunere a ofertelor a fost 24 aprilie, iar în cursă s-au înscris două firme, una din Turcia și alta din Polonia.

Conform criteriului de atribuire, care a fost „cel mai bun raport calitate-preț”, a fost declarată câștigătoare oferta firmei turcești Bozankaya Otomotiv Mak.

Tramvaiele turcești, care vor avea o autonomie de mers fără curent electric de 63 de kilometri, vor fi cumpărate cu 9,7 milioane de lei bucata, respectiv 155,79 milioane de lei 16 tramvaie, sumele fiind fără TVA.

Conform declarațiilor primarului Nicolae Robu, tramvaiele vor sosi la Timișoara de anul viitor, în funcție de cum va sta municipalitatea cu banii.

Se intenționează achiziționarea a 21 de tramvaie, prin încheierea unui contract-cadru cu firma turcească.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “La Timişoara vom avea tramvaie „made in Turkey”

  1. Tramvaiele turcesti sunt ok. Nu pricep afirmatia lui Robu: „tramvaiele vor sosi la Timișoara de anul viitor, în funcție de cum va sta municipalitatea cu banii”, adica nu exista contract ferm si termene de livrare si de plata?

      1. Da, ma tem ca asa e . Toata lumea comenteaza pretul si faptul ca sunt din Turcia. Intrebarea e: vom avea tramvaie bune, si daca da, cand? Sau e doar o sifonare de bani, suma modica, iar daca urmatorul primar vrea sa re-evalueze, n-are decat. Ca asta nu mai are multe zile, sper eu, vesnic optimist.

  2. Tu iesti Robu, da m´parate, Si-am venit sa ma inchin…. nationalistul Robu, regiunea de vest etc. poate invata, pacaliciu, ce inseamna audit la achizitie/comanda dar trebuie protejata clientela pulitica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.