La Timişoara vom avea tramvaie „made in Turkey”

Primăria Timişoara a finalizat achiziţia publică, prin licitaţie deschisă, pentru contractul de furnizare a unor vehicule noi în cadrul proiectului de înnoire a flotei de tramvaie. Termenul-limită de depunere a ofertelor a fost 24 aprilie, iar în cursă s-au înscris două firme, una din Turcia și alta din Polonia.

Conform criteriului de atribuire, care a fost „cel mai bun raport calitate-preț”, a fost declarată câștigătoare oferta firmei turcești Bozankaya Otomotiv Mak.

Tramvaiele turcești, care vor avea o autonomie de mers fără curent electric de 63 de kilometri, vor fi cumpărate cu 9,7 milioane de lei bucata, respectiv 155,79 milioane de lei 16 tramvaie, sumele fiind fără TVA.

Conform declarațiilor primarului Nicolae Robu, tramvaiele vor sosi la Timișoara de anul viitor, în funcție de cum va sta municipalitatea cu banii.

Se intenționează achiziționarea a 21 de tramvaie, prin încheierea unui contract-cadru cu firma turcească.

4 Comments
yoyo 10/07/2019
Tu iesti Robu, da m´parate, Si-am venit sa ma inchin.... nationalistul Robu, regiunea de vest etc. poate invata, pacaliciu, ce inseamna audit la achizitie/comanda dar trebuie protejata clientela pulitica
Dan A. 09/07/2019
Tramvaiele turcesti sunt ok. Nu pricep afirmatia lui Robu: "tramvaiele vor sosi la Timișoara de anul viitor, în funcție de cum va sta municipalitatea cu banii", adica nu exista contract ferm si termene de livrare si de plata?