La Timişoara, prețurile au luat-o razna în supermarketuri şi la pompele de carburanţi

scumpiri 1

În anii ’90, când timișorenii coborau din bloc să își cumpere pâine constatau că prețul nu mai e același cu cel din ziua precedentă. A fost o perioadă în care prețurile se schimbau chiar și în timpul zilei! La ora actuală, România nu pare să fie departe de acele vremuri. Fără vreun motiv anume, în unele supermarketuri, prețurile au luat-o razna.

Un cofrag cu zece ouă care, în urmă cu câteva zile, costa 7 lei, a ajuns la aproape 11 lei, astfel un ou s-a scumpit cu circa 30 de bani. De asemenea, românii pare că s-au aliat francezilor care trec printr-o falsă criză a untului. În fapt, rafturile din Hexagon s-au golit după ce kilogramul de unt a crescut la bursă, iar comercianții nu vor să îl vândă sub un anumit preț.

România s-a afiliat așa-zisei crize a untului, însă într-un alt mod. De la 4,99 de lei calupul, acesta a ajuns brusc la 9,99 lei. Să nu credeți însă că acesta este cel mai mare preț. Un pachet de unt poate ușor depăși valoarea… unui bon de masă cu sumă maximă, adică 15 lei.

Spre aceeași valoare se duce și un simplu fruct. De exemplu, un mango care costa, în funcție de promoție, între 4 și 7, lei a ajuns la… 9,99 de lei, adică tot atât cât costă unul eco.

mango

Aiureala prețurilor îi bagă în încurcătură pe timișeni care, odată ajunși la magazin, constată că pentru aceeași listă de cumpărături pe care au avut-o în urmă cu o săptămână trebuie să scoată din buzunar mult mai mulți bani.

Nici prețul combustibilului nu a stat pe loc. De la introducerea accizei acesta a crescut cu circa 70 de bani pe litru, doar în ultima lună creșterea fiind de 30 de bani pe litru de motorină.

Haos este și pe piața țigaretelor. În urmă cu o lună, prețul unui pachet a crescut cu 50 de bani, ca după două zile să revină la normal, iar după alte două săptămâni, să se majoreze din nou cu 50 de bani. Este clar că nimic nu e… clar. Pe piața economică se vede o schimbare, din păcate, în rău, iar conform analiștilor, deprecierea monedei naționale este urmărită prin indicele preţurilor de consum şi al serviciilor, dar şi prin raportul cursului valutar.

Toate aceste elemente ne duc cu gândul că ne îndreptăm spre un dezechilibru economic major.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “La Timişoara, prețurile au luat-o razna în supermarketuri şi la pompele de carburanţi

  1. Este măsura parşivă pe care o iau supermarketurile ca să recupereze de cel puţin două ori mărirea salariilor la care-i trimite hotărârea guvernului de a transfera contribuţiile sociale pe angajat. Ăsta este răspunsul lor. Ca şi deprecierea leului de către bănci. Era de aşteptat. Au declanşat un război economic împotriva noastră, a românilor. Ne dovedesc că aici ei fac legile . Nu ne convine, încercăm contramăsuri, ne strâng cu uşa. Pentru că suntem dependenţi de bănci şi de supermagazine.

  2. Eu zic sa boicotam supermarketurile o luna de zile sau doua sa nu mai cumpere nimeni nimic de la ele si o sa vedeti cum scad preturile. Asa au facut greci cu magazinele Lidl din Grecia. Hai curaj ca se poate…roamanul nu este prost dar este prea generos si lasa de la el prea mult….si alti profita de noi…Vor preturi mari atunci sa-si cumpere ei produsele… La fel si in benzinarii..OMV Mol etc. Trebuie sa lase preturile mai jos ,mult mai jos. Haideti romani ca se poate daca vrem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *