La Timişoara începe protestul de 480 de ore

avort

Maternitatea ”Odobescu” va fi pichetată timp de 40 de zile de creștini de diferite confesiuni. Oamenii vor susține, în perioada 14 februarie – 25 martie, în intervalul orar 7-19, dreptul copiilor nenăscuți de a veni pe lume. O manifestare similară a avut loc anul trecut când, într-o singură lună, ca urmare a mesajelor transmise de demonstranți femeilor însărcinate, s-a reușit reducerea numărului de întreruperi de sarcină la jumătate.

Campania ”40 de Zile Pentru Viață” promovează cultura vieții și se desfășoară simultan, în această perioadă, și în alte 741 de orașe din 47 de țări din întreaga lume.

”Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România”, a transmis, în numele comitetului de organizare, Claudiu Petre Morar.

Potrivit acestuia, între trei și șapte voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți la fața locului în fiecare moment, timp de 12 ore pe zi, cu pancarte în mână. Va fi o manifestare tăcută, cu un mesaj pro-viață.

Conform datelor furnizate de organizatori, care citează statistica Ministerului Sănătății, România se menține pe primele locuri în lume la numărul de avorturi. Timișul ocupă poziția secundă la nivel național cu puțin peste 4.000 avorturi pe an, din care 251 la adolescente de 15-19 ani.

”Dorim să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Dorința noastră este de a determina fiecare român să prețuiască viața copiilor nenăscuți, să-i considere pe aceștia ca fiind persoane valoroase și de a pune capăt avorturilor”, a adăugat Claudiu Petre Morar.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii. România și Rusia sunt singurele țări din lume în care numărul de copii avortați a depășit numărul populației în viață.

România are astăzi una dintre cele mai mari rate ale avorturilor și mortalității materne din UE – 480 de avorturi la 1.000 nașteri, conform Organizației Ministerului Sănătății – este printre țările cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. În fiecare an sunt avortați circa 100.000 de fetuși, ceea ce înseamnă, în medie, 400 pe zi, adică aproximativ unul din trei copii concepuți.

Campania „40 de zile pentru viață” de la Timișoara este o campanie civică, inițiată doar în nume personal de creștini de diferite confesiuni din Timișoara, nu în numele unei biserici sau al unei organizații ori instituții.

Manifestarea beneficiază de binecuvântarea IPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe și de susținerea cultelor creștine din Timișoara: Biserica Romano-Catolică – PS Martin Ross, Biserica Greco-Catolică – Pr. Ioan Chișărău, Biserica Reformată – Părinte Protopop Fazekas Csaba, Biserica Baptistă – Pastor Samuel Tuțac, Biserica Penticostală – Pastor Ioan Filip, Bisericile non-denominaționale – Pastor Cusman Cionca, Biserica Adventistă – Pastor Memete Pavel, Biserica Evanghelică – Pastor Adrian Stan, Biserica Creștină după Evanghelie – Pastor Gabi Răducan.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La Timişoara începe protestul de 480 de ore

  1. Omul este un mamifer ce se inmulteste, ca orice mamifer, atunci cand se simte in siguranta, deci astia sa mearga la sediul psd, ei sunt adevaratii vinovati pt. depopulare si demografie scazuta prin proasta guvernare si jefuirea tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *