La Timişoara continuă campania gratuită de prevenţie a cancerului de sân. Cum vă programaţi?

La Timişoara continuă campania gratuită de prevenţie a cancerului de sân. Cum vă programaţi?

La Timişoara continuă campania gratuită de prevenţie a cancerului de sân, demarată anul trecut de Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr Victor Babeș ” Timișoara împreuna cu Spitalul Municipal Timișoara si Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca.

Astfel, femeile cu vârsta între 50 și 69 de ani, fără istoric de boli neoplazice mamare, pot beneficia de o mamografie gratuită în urma unei programări telefonice la numerele 0745620965, 0748884476, 0748296606 si 0748884475, de luni pana vineri, între orele 8.00 si 17.00.

„Întrucât aceste numere aparțin unui call center și deservesc mai multe unitati sanitare, în momentul apelului, precizați că doriți să faceți investigația imagistică în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timișoara.

Laboratorul de Radiologie și Imagistică din spitalul nostru are în dotare un mamograf digital, de ultimă generație. Aparatul permite scanarea cu mare acuratete, folosind o tehnica 3D cu tomosinteza și oferă imagini cu o claritate ridicată. Analiza presupune o radiografie a sânului în două planuri folosind în acelasi timp o doză redusă de raze X.

Mamografia realizată cu un asemenea aparat ofera o imagine mai bună a structurii sânului, scotand în evidență detaliile țesutului mamar. Iar tehnica 3D ne ajută să determinăm mărimea și forma unei eventuale anomalii”, spune. dr. Diana Manolescu , director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Computer Tomograf de Simulare, de ultimă generație, cu sistem complex de lasere, pentru pacienții care necesită radioterapie, la Centrul Oncohelp

În cazul în care apar suspiciuni de existența a unui neoplasm mamar, investigațiile pot continua cu realizarea unei ecografii urmata de efectuarea unei puncții bioptice de diagnostic ce pot fi făcute, de asemenea, în unitatea sanitară.

Anul trecut, la Spitalul „Dr Victor Babeș ” s-au realizat peste 650 de mamografii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *