Ceaţă totală peste bugetul Timişoarei! Cosmin Tabără, supărat foc pe USR-işti: „Măcar ursul are posibilitatea de a-și vedea coada…”

Ceaţă totală peste bugetul Timişoarei! Cosmin Tabără, supărat foc pe USR-işti: "Măcar ursul are posibilitatea de a-și vedea coada…"

Ceaţă totală peste bugetul Timişoarei! Cosmin Tabără, supărat foc pe USR-işti: „Măcar ursul are posibilitatea de a-și vedea coada…”

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a comparat, într-o postare pe Facebook, Ziua Ursului (care îşi poate sau nu vedea coada şi în funcţie de care, potrivit tradiţiei, se pot face previziuni meteorologice) şi lipsa de transparenţă a administraţiei Fritz în privința bugetului municipiului de pe Bega.

„Conform tradiției, pe data de 2 februarie se sărbătorește Ziua Ursului, dar este și ultima zi pentru adoptarea bugetului local. Ordinea de zi pentru ședința Consiliului Local este însoțită de o <<suplimentară>> cu proiectul de buget pentru anul 2023.

Se spune că în Ziua Ursului sunt multe ceasuri rele, dar se mai spune că, în funcție de ce vede ursul în această zi, se pot face previziuni meteorologice importante referitoare la noul an. Dar nu știm dacă în această zi se pot face și previziuni economice pentru Timișoara?!

E clar! Colegii USR-ști din coaliție nu mai au orientare și probabil și-au pierdut busola politică și administrativă. Administrația înseamnă colaborare, dezbatere și alegerea celor mai bune soluții, nu un act unilateral de voință. Cum se poate ca exact ce ați arătat cu degetul cu doi ani jumătate în urmă, asta să faceți acum?

Vorbeați despre transparență, despre ”Administrația de sticlă”, și acum ați ajuns să nu supuneți dezbaterii publice un proiect atât de important pentru Timișoara, într-un an în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană? Este ceva de ascuns sau doar un stil ”molcom” de muncă? Legea adoptării bugetului vorbește despre principii, unul dintre ele este al transparenței și publicității.

S-a ajuns exact la ceea ce se critica în campania electorală din 2020. De Ziua Ursului, suntem puși în situația în care trebuie să votăm bugetul orașului pentru că e ultima zi în care mai poate fi adoptat! Un demers iresponsabil și dictatorial pentru că suntem puși în situația să votăm în <<orb>>, fără a cunoaște datele financiare. Măcar ursul are posibilitatea de-și vedea coada…

Este imposibil ca un astfel de buget să-l studiezi în câteva ore! Cei 27 de consilieri ce își pot asuma prin vot? Doar responsabilitatea de a nu lăsa orașul fără buget.

CITEȘTE ȘI: Prefectul de Timiș: ”Consider conducerea Primăriei Timișoara direct responsabilă de dezastrul cu care ne confruntăm”

Știu doar ce am propus eu prin direcțiile din subordine fără a cunoaște și ce a rămas în buget. Despre dezbatere publică nici nu poate fi vorba… vor mai fi probabil 48 ore de la publicare pe internet și până la adoptare, asta daca va fi publicat…”, a scris viceprimarul Tabără pe reţeaua de socializare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *