Prefectul de Timiș: ”Consider conducerea Primăriei Timișoara direct responsabilă de dezastrul cu care ne confruntăm”

Prefectul de Timiș: ”Consider conducerea Primăriei Timișoara direct responsabilă de dezastrul cu care ne confruntăm”

Prefectul de Timiș: ”Consider conducerea Primăriei Timișoara direct responsabilă de dezastrul cu care ne confruntăm”.

Cu un procent de 21,4% de locuitori mai mic decât în 2011, recentele date statistice prezentate de Sorin Belea, directorul executiv al Direcției Regionale de Statistică Timiș, arată că Timișoara a ”pierdut” 68.430 de persoane din cele 319.279 câte erau înregistrate la recensământul din 2011.

În schimb, comuna Giroc se află într-o creștere demografică, ajungând la o populație de 22.270 de locuitori, cu 13.882 mai mulți decât în 2011.

CITEȘTE ȘI: S-a dat startul înscrierilor pentru Corul comunitar al Timișoarei. Când va avea loc prima repetiție

În ceea ce privește populația județului, Timiș se situează pe locul 5 în ierarhia județelor, cu 650.533 de persoane, în scădere cu 33.007 locuitori față de anul 2011.

Una dintre explicațiile pentru ”pierderea” locuitorilor în Timișoara este, potrivit opiniei prefectului Mihai Ritivoiu, conducerea primăriei: ”Consider conducerea Primăriei Timișoara direct responsabilă de dezastrul cu care ne confruntăm”. Prefectul de Timiș și-a motivat concluzia afirmând că aproximativ 23% din sectoarele din municipiu nu au fost recenzate. ”Primăria nu a reușit să strângă recenzori care să meargă în acele zone. Aceasta înseamnă că 23% din sectoare nu au fost recenzate, 21,4% este scăderea populației din Timișoara. Îmi pare rău că apelurile și semnalele mele de anul trecut, din vară, când am venit inclusiv cu soluții – de a lua profesori sau elevi din vacanță, pentru un ban în plus, nu au fost luate în calcul, fiind interpretate ca un atac politicianist”.

Din perspectiva directorului DRST, Sorin Belea, cauza scăderii populației ar putea fi determinată de măsura cunoștințelor pe care le are fiecare persoană: ”Recensământul de anul acesta a avut niște caracteristici, datorită faptului că s-a introdus autorecenzarea, lăsând posibilitatea fiecărei persoane să declare reședința acolo unde a crezut că este ea”.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Prefectul de Timiș: ”Consider conducerea Primăriei Timișoara direct responsabilă de dezastrul cu care ne confruntăm”

  1. Dl Prefect , atat la Primaria Timisoara cat si celelalte primarii este DEZASTRU. Un exemplu este loc Sandra . In numele locuitorilor acestei localitati va invitam pentru o audienta cu locuitorii , VA RUGAM RESPECTUOS ,sa ne onorati cu prezenta dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *