”La Peciu Nou, oamenii sfințesc locul”, susține deputatul PSD Timiș, Adrian Radu Pau

pau peciu

Cunoscut ca unul dintre parlamentarii care aproape la fiecare sfârșit de săptămână ”se plimbă” prin localitățile rurale din județ, deputatul Adrian Pau susține că una dintre cele mai mari surprize pe care le-a avut în peregrinările sale prin județ se referă la evoluția comunei Peciu Nou.

Localitatea a trecut, într-adevăr, prin multe schimbări în bine din punct de vedere administrativ, cu evoluții benefice pentru locuitori în ceea ce privește alimentarea cu apă, canalizare, gaz, drumuri comunale şi altele, dar elementul cel mai important, conform aprecierii parlamentarului PSD, se referă la mentalitatea oamenilor de acolo.

”Eu am apreciat și susținut întotdeauna activitatea din administrație a primarului Gabriel Drăgan, dar cred că cel mai important lucru pe care l-a realizat domnul primar se referă la felul în care a reușit să mobilizeze oamenii locului în interesul comunității.

Am văzut, de exemplu, la Roadele Toamnei, că majoritatea producătorilor agricoli din comună s-au mobilizat si fiecare, la cortul lui, a oferit tuturor doritorilor, în mod gratuit, sarmale, ciorbe, fripturi, jumări, cârnați sau alte gustări.

Nu a fost o acțiune caritabilă, chiar dacă a existat și aspectul acesta de spirit umanitar, ci a fost mai mult o acțiune de socializare, de schimb de idei și păreri, de împărtășire a succeselor sau insucceselor”, susține deputatul timişean.

În același context, Adrian Pau consideră că succesul real pentru reprezentanții unei administrații locale nu se poate obține decât prin capacitarea tuturor membrilor comunității la actul decizional: ”Sigur că aleșii locali vor vota în final actul decizional, dar fundamentarea lui trebuie făcută prin comunicare și consultare permanentă cu membrii comunității.

Din fericire, la Peciu Nou, acest lucru se întâmplă frecvent, la fel cum am mai văzut şi în alte câteva localităţi. Cred că o astfel de atitudine trebuie să existe în toate localitățile din județ și chiar din țară inclusiv, dar pe un alt palier desigur, în marile orașe”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “”La Peciu Nou, oamenii sfințesc locul”, susține deputatul PSD Timiș, Adrian Radu Pau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *