La noapte vine Moș Nicolae!

mos nicolae

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Moș Nicolae este povestea celor trei fete sărace, care, neavând zestre, nu puteau să se căsătorească și urmau să fie vândute de tatăl lor unor bărbați înstăriți.

Se spune că Sfântul Nicolae, aflându-le durerea, le-a aruncat fiecăreia pe geam, într-o noapte, câte un săculeț cu bani. Aceștia au căzut fie în ciorapii puși la uscat, fie în ghete.

De aici este obiceiul ca darurile de Moș Nicolae să fie puse în ghetuțe, în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Copiilor care au fost cuminți, Moșul le aduce daruri, iar celor care mai au de lucru la acest capitol, câte o nuielușă. Astfel s-a încetățenit obiceiul bețelor de Moș Nicolae, care au ajuns, de cele mai multe ori, să însoțească darurile pe care le facem.

Nuielele pot fi achiziționate din mai multe locuri din Timișoara și au prețuri cuprinse între trei și 20 de lei, în funcție de munca depusă și de materialele utilizate.
Alături de ele am mai găsit și crenguțe de vâsc, cu doi lei buchețelul, precum și diverse felicitări. Produsele de Moș Nicolae mai pot fi cumpărate astăzi și mâine.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns