La loc comanda! Prefectul USR l-a salvat pe primarul Dominic Fritz

La loc comanda! Prefectul USR l-a salvat pe primarul Dominic Fritz

La loc comanda! Prefectul USR l-a salvat pe primarul Dominic Fritz. Prefectul Zoltan Nemeth a anulat hotărârea Consiliului Local Timișoara care stabilea obligativitatea publicării actelor de studii și de domiciliu de către aleșii locali și șefii din Primăria Timișoara.

Astfel, instituția condusă de prefectul numit de USR PLUS a anulat hotârârile cu numărul 268 și 269, privind promovarea transparenței instituționale în Primăria Municipiului Timișoara prin publicarea actelor de studii ale primarului, viceprimarilor, consilierilor locali, consilierilor personali ai primarului și viceprimarilor, precum și a angajaților care dețin funcții de conducere, respectiv privind promovarea transparenței instituționale prin publicarea dovezii domiciliului aleșilor locali ai Unității Administrativ Teritoriale Timișoara”.

Ambele au fost declarate nelegale de Instituția Prefectului.

”Măsurile au fost adoptate cu depășirea competenței materiale a consiliului local prevăzută expres și limitativ de art. 129 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Măsurile adoptate tind să legifereze într-un domeniu reglementat printr-un act normativ ierarhic superior, respectiv Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, contrar prevederilor Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Deciziile luate de CLT legiferează peste un act legislativ superior”, este explicația venită de la prefectură, în care se susține că hotărârile luate de consilieri încalcă legislația actuală.

Cele două acte normative amintite au fost adoptate în ședința din 13 iulie a.c., fiind votate de consilerii PNL, PSD și Pro România, în timp ce cei de la USR PLUS s-au opus.

CITEŞTE ŞI: Federația Sanitas se opune vaccinării obligatorii a personalului medical

Obligativitatea publicării actelor de studii și de domiciliu i-ar fi creat o problemă primarului Dominic Fritz, acuzat că nu deține documente care să-i permită ocuparaea unei astfel de funcții. Fritz a făcut chiar o criză de nervi în momentul în care s-au votat cele două hotârâri, fiind vizibil afectat de acest lucru. L-a salvat, însă, colegul său de partid, prefectul Nemeth, care a anulat deciziile consilierilor locali…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “La loc comanda! Prefectul USR l-a salvat pe primarul Dominic Fritz

  1. mai e nevoie de alta dovadă ca fritz are o problema cu mandatul? useristi mincinoși. demisia amândoi primar si prefect 

  2. Mda, cine se aseamana se aduna.
    Bravo celor care i au votat !
    In Romania nu mai exista decit legea hotiei si a nesimtirii !

Lasă un răspuns