Federația Sanitas se opune vaccinării obligatorii a personalului medical

Federația Sanitas se opune vaccinării obligatorii a personalului medical

Federația Sanitas se opune vaccinării obligatorii a personalului medical! Rata vaccinării şi a imunizării prin boală a personalului medical din unităţile publice, de 60%, este de aproape 2,5 ori mai mare decât rata naţională a vaccinării, astfel că nu se justifică legiferarea obligării angajaţilor din sistemul sanitar la vaccinare sau la testare periodică pe banii lor, precizează într-un comunicat Federaţia Sanitas din România.

„Conform sintezei realizate de Federaţia Sanitas România, în acest moment, 60,14 la șută din personalul angajat în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele șase luni! (…) Dacă raportăm aceste date la cele făcute publice de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19, constatăm că rata procentuală medie de vaccinare a angajaţilor din sănătate (60,14 la sută) este de aproape două ori şi jumătate mai mare decât rata de vaccinare a întregii populaţii din România (25,67 la sută). (…)

Prin urmare (…) nu se justifică emiterea unui act normativ care să oblige angajaţii din Sănătate la vaccinare sau la testarea periodică pe banii salariaţilor!”, potrivit comunicatului postat de organizaţia sindicală pe Facebook.

Grad ridicat de imunizare

Federaţia Sanitas apreciază că gradul de imunizare, prin vaccinare sau prin trecerea prin boală, a angajaţilor din sistemul public de sănătate, este apropiat de valoarea necesară atingerii imunităţii de grup.

„Pe categorii profesionale, cea mai mare rată procentuală este înregistrată în rândul medicilor (71,36 la sută), iar cea mai scăzută în rândul personalului sanitar auxiliar (52,8 la sută). În baza datelor colectate, putem concluziona că numărul personalului imunizat prin vaccinare sau în urma trecerii prin boală este foarte aproape de valoarea procentuală necesară atingerii acelui nivel numit imunizare în masă sau imunizare de turmă. În consecinţă, considerăm că în interiorul categoriei de populaţie salariaţi în sistemul sanitar public pericolul transmiterii şi infectării este minim”, au transmis reprezentanții organizaţiei sindicale.

Federaţia Sanitas consideră că rata medie de 60,14 la sută de angajaţi din sistemul sanitar vaccinaţi sau trecuţi prin boală demonstrează că personalul sanitar nu constituie un risc major de infectare.

CITEȘTE ȘI: Harta vaccinării în România: Dumbrăvița pe primul loc, Giroc pe șase

„Este şi acesta un argument în plus pentru a demonstra că personalul angajat în Sănătate NU reprezintă un risc major de infectare! Să nu ignorăm nici faptul că angajaţii din Sănătate lucrează într-un mediu protejat: poartă echipament şi se protejează prin toate mijloacele specifice, fiind mai puţin probabil să transmită boala. Mai mult, 3,69 la sută din numărul de salariaţi au trecut prin boală, astfel că beneficiază de o imunitate celulară puternică, mai valoroasă şi mai îndelungată”, conform comunicatului organizaţiei sindicale.

Datele publicate de Federaţia Sanitas iau în considerare situaţia actuală a peste 90.300 de angajaţi din sistemul public de sănătate.

Vor o campanie onestă

„O campanie mai coerentă, mai bine ţintită şi mai bine documentată, desfăşurată de autorităţi, ar putea fi o soluţie mai corectă şi mai onestă pentru creşterea numărului de vaccinaţi anti COVID-19, atât în sistem, cât şi la nivelul întregii populaţii. Precizăm că datele colectate la solicitarea Federaţiei Sanitas până în prezent, sintetizate şi publicate în formă grafică, au fost transmise oficial şi direct de 162 de instituţii medicale publice, sub semnătura reprezentanţilor legali ai acestora; datele colectate se referă la peste 90.300 de angajaţi din sistemul de sănătate”, se menţionează în comunicatul Federaţiei Sanitas.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Federația Sanitas se opune vaccinării obligatorii a personalului medical

  1. Sa o lase mai incet cu spaga la salariile nesimtite care le au.
    Si in loc sa se opuna, ucigind astfel pacientii nevinovati, mai bine ar tacea din gura !

  2. Deci sunt mii de medici ce se opun vaccinarii fortate, oare de ce? cred ca stiu ei foarte bine ca e un ser expertimental ce nu ne va ajuta cu nimic

Lasă un răspuns