La 16 ani de la tragedie, urmașul lui Cătălin Hîldan intră pe teren la o echipă din Timiş

Fortuna Becicherecu Mic

Cătălin Hîldan, fotbalistul dinamovist care s-a prabușit pe teren în octombrie 2000, în timpul unui meci amical la Oltenița, decedând la numai 24 de ani, are un urmaș la o echipă din Timiş.

„Când s-a întâmplat tragedia eram legitimat la juniori la CFR și eram pregătit să dau probele la Dinamo, însă părinții mi-au interzis să mai joc. Tata este verișor primar cu tatăl regretatului căpitan dinamovist și a fost foarte afectat. Ambilor părinți le era teamă să nu se întâmple ceva și cu mine, iar fără acordul lor nu mai puteam face vizite medicale și nici nu mă puteam legitima. Așa am ajuns să fac Dreptul”, spune Alin Marian Hîldan, secretarul primăriei din Becicherecu Mic, care la 16 ani de la nefericitul incident s-a reîntors la marea sa dragoste, după ce localitatea a rămas fără echipă reprezentativă.

alin-hildanÎn alb şi roşu…

Secretarul primăriei a ajuns să poarte echipamentul în culorile alb-roșii al echipei locale.

„Am reînființat echipa Fortuna Becicherecu Mic, care nu a mai activat de prin 2002, și încercăm să refacem baza sportivă pe care a jucat până nu de mult Nuova Mama Mia. În acest sens, vom face în pauza competițională un miniturneu cu actualii și foștii jucători, pentru strângerea de fonduri.

Avem un lot de 33 de jucători și două echipe. Cu prima echipă, în care predomină tineretul, suntem în seria I Promoție pe primul loc, la trei puncte de următoarea clasată, iar obiectivul nostru este, clar, promovarea. Veteranii joacă în Municipiu și echipa este pe locul trei, la egalitate de puncte cu echipele de pe primele locuri.

Eu am fost junior la Fortuna când eram copil, iar acum, la 27 de ani, joc ca mijlocaș de bandă, în echipa a doua, alături de primar, viceprimar și șeful de post. Avem și echipă feminină, care joacă în Divizia A, adică Liga a II-a, care se clasează pe primul loc, cu patru victorii din patru meciuri și golaveraj 23 la zero”, a precizat Alin Marian Hîldan.

Potrivit acestuia, cea mai mare performanță din istoria Fortunei Becicherecu Mic este promovarea în Divizia D. „M-am implicat în proiect prin prisma faptului că cineva din familie a făcut tradiție în fotbal și vreau ca și copiii din sat să aibă șansa de a juca fotbal”, a adăugat Alin Marian Hîldan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La 16 ani de la tragedie, urmașul lui Cătălin Hîldan intră pe teren la o echipă din Timiş

Lasă un răspuns