Concurs de râsu’-plânsu’ la Primăria Timişoara! Managerul oraşului va fi ori cărătorul de trepied al lui Robu, ori reclamagiul de serviciu al municipalităţii

Primaria Timisoara 2

În 27 octombrie, la Primăria Timişoara se organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de city-manager al municipalităţii. Încă de la simpla rostire a denumirii funcţiei, ne dăm seama de anvergura acestei poziţii şi de responsabilitatea celui care o va ocupa. Asta e doar pe hârtie, pentru că în realitate nu e deloc aşa, dacă ne uităm la numele înscrise în cursă.

robert-kristoffPrimul (al favoritului primarului) este Robert Kristoff, un tinerel de 25 de ani, consilier al lui Nicolae Robu. Numit în această poziţie în urmă cu un an şi ceva, Kristoff nu s-a remarcat cu nimic în administraţie. De fapt, ar fi fost nepotrivit să existe mari aşteptări de la un june abia ieşit de pe băncile şcolii, fără o minimă expertiză care să-l recomande pentru funcţii înalte.

Promovat şi susţinut de primar, Robert Kristoff se încadrează perfect în categoria „cărătorilor de genţi”, având chiar şi o specialitate: trepiedul, el fiind cel care ducea instrumentul pe care Nicolae Robu îşi instala telefonul la conferinţele de presă.

Dar cine are curajul să îl concureze pe protejatul primarului? Ei bine, iată că s-a găsit cineva care s-a înscris la concurs şi chiar e foarte optimist. Numai că, după ce citim chiar şi în diagonală fişa biografică a contracandidatului lui Kristoff, începe să ne umfle râsul: pare că e un concurs făcut „la mişto”, să râdem şi să plângem în acelaşi timp.

lucian-mugur-serdeanCandidatul se numeşte Lucian Mugur Şerdean şi s-a făcut remarcat prin acţiunile radicale taman împotriva lui Nicolae Robu! Mai exact, concurentul, altfel foarte optimist, trebuie să-l convingă de calităţile sale pe primarul Timişoarei, care este şi preşedintele comisiei de examen! Asta, după ce i-a făcut peste o sută de reclamaţii şi chiar şi o plângere penală!

Unde mai pui faptul că, atunci când, de ziua sa de naştere, Robu inaugura cursele vaporaşelor, Şerdean a afişat un banner cu un mesaj năucitor: „La mulţi ani, mult iubite şi stimate tovarăş Nicolae Robu, ctitor de oraş, erou între eroii neamului”.

Lucian Mugur Şerdean nu se dezice nici acum de faptele sale: „Am peste o sută de sesizări şi de reclamaţii făcute. Am depus şi patru plângeri penale, trei pe Legea 544 şi una împotriva primarului”.

Şerdean susţine că are un ascendent asupra contracandidatului său: „Robert Kristoff spunea că doar mută acte dintr-un birou în altul. Nu a făcut nimic concret”.

Ce a realizat, în schimb, Şerdean? Ne răspunde chiar el: „Am făcut patru proiecte pentru eficientizarea administraţiei”. Unde, cum, când? „Le-am depus la Biroul de resurse umane, dar nu am primit nici un răspuns”.

elena-udrea„Expertiza” contracandidatului lui Kristoff mai cuprinde activitatea de comerciant de artă, din care se distinge portretul realizat Elenei Udrea. Celebra blondă a fost pictată goală, în mijlocul trandafirilor, cu o păsărică deasupra capului şi o săgeată în mână.

Conform declaraţiilor artistului la vremea respectivă, fiecare element are o interpretare aparte: „Este o creaţie plină de semnificaţii. Păsărica aflată deasupra capului arată că doamna Udrea e informată cu privire la toate scandalurile şi intrigile, are mereu pregătită o săgeată în mână, ce poate a fi a lui Cupidon sau războinică, şi un măr cu două feţe, una otrăvită şi una comestibilă”.

Pictorul e foarte optimist, dar pierde din vedere nişte lucruri simple: şi Robu are o păsărică deasupra capului, are şi o săgeată în mână şi tare ne temem că, în cazul lui Şerdean, nu e a lui Cupidon…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Concurs de râsu’-plânsu’ la Primăria Timişoara! Managerul oraşului va fi ori cărătorul de trepied al lui Robu, ori reclamagiul de serviciu al municipalităţii

  1. Langa d-nul Robu nu stau decat fripturistii si oportunistii .Cum reuseste sa se faca de ras acest primar!!! Mereu si mereu! Bye, bye !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *