Klaus Iohannis și-a început vizita la Timișoara

iohannis uvt

Deschiderea anului academic la Universitatea de Vest din Timișoara a avut, în această toamnă, parte de un invitat special. Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, luni, atât la începerea cursurilor, cât și la dezbaterea cu tema „Timișoara educată – dialog la început de an universitar”, la care au mai luat parte rectorii celor patru universități de stat din orașul de pe Bega, precum și ministrul educației, prof. dr. Mircea Dumitru.

În alocuțiunea sa, președintele României a spus: „Am venit la Timișoara din două motive. Primul este faptul că astăzi se deschide Anul Universitar 2016-2017 și am considerat că cele patru universități din Timișoara reprezintă universități de o calitate atât de bună, încât merită să facem aici deschiderea, iar studenții de aici, din Timișoara, sunt parte dintr-o viață universitară atât de vie, încât ei au subliniat acest lucru, și acesta este principalul motiv pentru care am venit astăzi la Timișoara.

Al doilea motiv, extrem de important, este, evident, faptul că Timișoara a fost selectată pentru a fi Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Este o realizare notabilă deja faptul că Timișoara a fost selectată.

Este o oportunitate extraordinară pentru Timișoara de a se arăta lumii, de a arăta lumii ce potențial mare are această capitală bănățeană și pentru a arăta lumii încă ceva important: că noi, în România, știm ce vrem și putem ce vrem. Vă felicit pe toți cei care au lucrat pentru această aplicație, vă doresc mult succes și sunt convins că, prin această Capitală Culturală Europeană, Timișoara va dovedi că este în continuare un oraș fanion al României. Felicitări!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Klaus Iohannis și-a început vizita la Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *