Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial de maraton, a murit, împreună cu antrenorul său, într-un accident de mașină în Kenya, duminică noaptea, scrie AP.

Kiptum avea 24 de ani. Recordul mondial pe care l-a stabilit anul trecut la maratonul din Chicago a fost ratificat de federația internațională de atletism World Athletics abia săptămâna trecută.

El era un candidat pentru aurul la proba maraton de la Jocurile Olimpice de la Paris din august.

Kiptum, care era kenyan, și antrenorul său rwandez, Gervais Hakizimana, au murit într-un accident rutier, duminică noaptea, în jurul orei 23.00.

Atleta kenyană, Milcah Chemos, a confirmat decesul lor pentru The Associated Press.

„Nu am cuvinte pentru a explica pierderea lui Kelvin”, a spus atleta.

Accidentul a avut loc între orașele Eldoret și Kaptagat, în vestul Kenyei, a declarat Chemos, în inima regiunii de mare altitudine, renumită ca bază de antrenament pentru alergători de top din Kenya și din întreaga lume. Kiptum s-a născut și a crescut în această zonă.

Chemos a declarat că a mers la spital împreună cu alți atleți și membri ai familiei lui Kiptum după ce a aflat vestea. Membrii familiei, printre care se număra și tatăl lui Kiptum, au fost acolo pentru a-i identifica trupul.

Denis Muga, șeful poliției din zonă pentru Kaptagat, a declarat că Kiptum conducea și că a fost singura mașină implicată în accident.

CITEȘTE ȘI: Tendința meteo. Vremea se răcește, iar următoarele zile vor aduce ploi

Kenneth Kimaiyo, un prieten al lui Kiptum, a declarat că a ajuns la locul accidentului la scurt timp după ce acesta s-a produs și că Kiptum fusese aruncat din mașină. Se pare că mașina a ieșit de pe șosea cu viteză mare și s-a ciocnit de un copac înainte de a se rostogoli, a declarat Kimaiyo.

O a treia persoană, o femeie, se afla, de asemenea, în mașină și a fost transportată la spital cu răni grave, a spus el.

(sursa: Mediafax)

Sursa foto: CNN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *