Buget de dimensiuni urbane la Giroc. Cum sunt alocați banii?

Buget de dimensiuni urbane la Giroc. Cum sunt alocați banii?

Buget de dimensiuni urbane la Giroc. Cum sunt alocați banii?

La aproape 84 de milioane de lei se ridică bugetul pe anul 2024 al comunei timișene Giroc, unitate administrativă din zona metropolitană a Timișoarei care a cunoscut o veritabilă explozie demografică în ultima generație, ajungând în prezent la circa 23 de mii de locuitori.

Din suma totală a bugetului, care a fost votat de membrii consiliului local la ședința de plen din această lună în primă strigare (ca peste tot, bugetul urmând să suporte de-a lungul anului unele rectificări), circa 62,26 milioane de lei sunt alocați secțiunii de funcționare, iar 21,45 de milioane, secțiunii de dezvoltare – în această ultimă secțiune fiind incluse și sumele nerambursabile atrase prin programul național de redresare și reziliență pentru acest an.

Remarcabil este faptul că mai puțin de o zecime din veniturile bugetului pe 2024 al comunei Giroc provin din taxe și impozite aplicate direct persoanelor fizice.

CITEȘTE ȘI: “Top 100 cele mai sigure orașe din lume”. Pe ce loc se află Timișoara

Cea mai mare contribuție o au cotele defalcate din impozitul pe venit (36,6 milioane de lei), sumele defalcate din TVA (9,6 milioane) și, respectiv, impozitul pe clădirile deținute de persoanele juridice (9 milioane).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *