Justițiabilii au sunat la Judecătoria Timișoara pentru anularea amenzilor

justitie 2

După decizia Curții Constituționale din România care a decis că amenzile cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare sunt neconstituționale, românii au început să se intereseze despre modalitatea de anulare a acestora.

Potrivit reprezentanților Judecătoriei Timișoara, și la această instanță au sunat mulți justițiabili în vederea obținerii informațiilor necesare privind modalitatea de depunere a plângerilor contravenționale împotriva proceselor-verbale constatatoare a sancțiunilor.

Potrivit legislației, modalitatea de anulare a amenzii se realizează printr-un proces deschis la judecătorie, iar termenul este de maximum 15 zile de încetarea stării de urgență. Până în prezent, pe teritoriul României au fost aplicate peste 310.000 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

Cele mai multe critici aduse prevederilor sancționatorii din textul de lege se referă la nivelul exagerat de mare al amenzilor raportat la venitul mediu, precum și la neclaritatea condițiilor care ar putea face obiectul sancțiunii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns