Are cine să extindă strada Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia). Se vor crea două sensuri giratorii noi

str. maresal constantin prezan

Încă din luna noiembrie 2019, Primăria Timișoara a scos la licitație extinderea la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan (fostă Lidia). Caietul de sarcini include extinderea la patru benzi de circulaţie, două pe sens, de la intersecţia cu Calea Martirilor 1989 şi strada Venus până în sensul giratoriu Piaţa Gheorghe Domăşneanu; reamenajarea geometriei intersecţiei cu Bd. Sudului; reamenajarea geometriei intersecţiei cu Calea Urseni şi strada Venus; amenajarea trotuarelor, a pistelor de biciclete, a locurilor de parcare, a zonelor verzi; extinderea reţelei de troleibuz; executarea marcajelor și indicatoarelor rutiere, a rețelelor edilitar și a unui canal tehnic. Costul estimat al lucrărilor, pentru care studiul de fezabilitate fusese deja aprobat în 2017, s-a ridicat la 45,6 milioane de lei, TVA inclus.

Conform primarului Timișoarei, strada va fi amenajată la un ecart corespunzător pentru patru benzi, dar nu va funcționa cu toate, pentru că traficul nu necesită asta, ci va fi amenajată astfel încât pe o parte și pe alta să fie locuri de parcare civilizate. Se vor crea două sensuri giratorii noi, unul la intersecția cu Bd. Sudului, celălalt la intersecția cu Calea Urseni, și se va lărgi sensul giratoriu de la AEM, extrem de important pentru traficul din Timișoara, cu două benzi.

Licitația a fost tergiversată de mai multe ori până acum, primarul Nicolae Robu plângându-se că este sabotat din motive politice, întrucât strada Mareșal Constantin Prezan este chiar cea pe care locuiește edilul. Până la urmă, s-a stabilit câștigătorul licitației, iar în curând se va semna contractul. Lucrările sunt planificate să dureze un an și patru luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns