Județele cu cei mai mulți prosumatori din România. Timișul și Aradul, în Top 3, Caraș-Severin, pe ultimul loc

Aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice se va debloca marți, începând cu ora 10.00

Județele cu cei mai mulți prosumatori din România. Timișul și Aradul, în Top 3, Caraș-Severin, pe ultimul loc.

Febra panourilor fotovoltaice a cuprins toată țara și, în acest moment, nu există vreun județ care să fie complet lipsit de prosumatori.

În total, în România, existau la finalul lunii octombrie 2023 un număr de 101.605 prosumatori, având o putere instalată totală de 1.298 MW, potrivit ultimelor date publicate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

CITEȘTE ȘI: Peste 100 de femei tinere, afectate de o boală gravă, tratate la Timișoara

Ilfov, Timiș și Arad sunt în topul județelor cu numărul cel mai mare de prosumatori, ceea ce ne arată că pentru a face parte din acest club este nevoie în primul rând de resurse financiare și, în al doilea rând, de o zonă cu potențial solar mare.

Astfel, în județul Ilfov, existau la finalul lunii octombrie un număr de 8.128 de prosumatori, cu o putere instalată cumulată de 103,23 MW. Este, de altfel, singurul județ unde suma capacităților instalate depășește 100 MW.

Localitățile din jurul Capitalei sunt foarte înstărite, iar oamenii au case mari, care se pretează instalării de panouri fotovoltaice.

Urmează județele Timiș și Arad, unde potențialul solar este unul foarte mare.

În Timiș există 5.674 de prosumatori, cu o capacitate totală de 74,34 MW, iar în Arad sunt 4.024 prosumatori, cu 45,99 MW în total.

Clasamentul continuă cu Dolj, București, Argeș, Bihor, Constanța, Suceava și Mureș, în fiecare dintre aceste județe existând panouri cu puterea totală de peste 40 MW, relatează hotnews.

În partea de jos a tabelului sunt în județele Tulcea (1.131 prosumatori – 13,63 MW), Botoșani (13,63 MW), Covasna (13,23 MW) și Caraș-Severin (976 prosumatori – 11,19 MW).

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *