Județeanul a scăpat de diminuările salariale

8 noi centre de evaluare Covid în mai multe localități din Timiș

În timp ce la mai multe unități sanitare din țară au loc proteste ale angajaților după diminuarea lefurilor ca urmare a punerii în aplicare a noii legislații din domeniul sanitar, la Spitalul Județean Timișoara salariile rămân neschimbate și pentru luna martie.

”Din câte am analizat nu a scăzut venitul niciunui angajat. Dacă pe parcurs se constată vreun caz, persoana în cauză își va recupera pierderea luna viitoare”, ne-a declarat, după primirea fluturașilor de salarii, Veronica Roth, liderul Sanitas din unitatea sanitară.

Potrivit acesteia, nediminuarea lefurilor niciunei categorii de angajați s-a reușit prin eliminarea plafonării sporurilor la nivelul de 30 la sută pe ordonatorul principal de credite, prevăzut în Legea salarizării pentru sistemul de sănătate.

”Inițial a fost stabilit pragul de 23 la sută pe unitate, însă atât noi cei din sindicat, cât și managerul am realizat că este imposibilă încadrarea în acest procent fără diminuarea salariilor.

Domnul manager Marius Craina a sunat la București și a vorbit cu doamna ministru Sorina Pintea și i-a explicat că Județeanul este cel mai mare spital din vestul țării, unde sunt tratați pacienți din șase județe.

A amintit că a fost foarte greu să angajeze personal pentru că oamenii nu se înghesuie să lucreze la spitalele publice din țară și că nu vrea să ajungă în situația în care și cei care au venit să plece…

Într-un final, a zis că dacă nu se rezolvă situația își dă demisia. Până la urmă a obținut un procent de 34 la sută, cu care am reușit să ne încadrăm cu toate salariile”, a dezvăluit liderul sindicaliștilor de la Sanitas din Spitalul Județean Timișoara. Potrivit acesteia, pentru menținerea aceluiași procent pentru sporuri și în lunile viitoare a fost înaintat un memoriu la București în care se solicită remedierea erorilor Legii salarirării.

”La categoriile de personal care nu au beneficiat de creșteri salariale există riscul să primească mai puțini bani. Nu e normal să fie discrminare! În sănătate se lucrează în echipă, iar actul medical nu poate fi rezolvat doar de unii angajați, ci este nevoie de toți”, a conchis Veronica Roth.

Potrivit acesteia, mai mulți angajați ai Spitalului Județean Timișoara vor participa săptămâna viitoare în capitală la mitingul de protest organizat de Federația Sanitas, ultima acțiune înainte de declanșarea grevei generale în sănătate. Printre revendicările sindicaliștilor se numără și eliminarea plafonării sporurilor la nivelul de 30 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns